....

Chyba na stránce: Promítejte exkluzivně film Hledání lilie - ještě měsíc jen pro skauty! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/4941-hledani-lilie-posledni-mesic-promitani"

Promítejte exkluzivně film Hledání lilie - ještě měsíc jen pro skauty!

Promítejte exkluzivně film Hledání lilie - ještě měsíc jen pro skauty!

Filmem Hledání lilie - dokumentem o skautském hnutí v čase svobody - jsme v prosinci oslavili 30 let svobody. Než jej za měsíc na Den zamyšlení zveřejníme se vším všudy na internetu, máte poslední možnost promítnout ho exkluzivně pro své skauty a skautky, vedoucí, rodiče a veřejnost.

 

Film pojednává o poslední obnově skautingu a hledání té správné skautské cesty v letech následujících. Už na 30. výročí obnovy skautingu 2. prosince jej viděly stovky skautů a skautek na 80 místech v Česku a na Slovensku.

“Líbilo se mi, že nás film vtáhnul do situací, kterým naši bratři a sestry museli čelit, protože my v dnešním světě si toto už ani nedokážeme představit,” říkala po promítání například vedoucí Adéla ze střediska Athabaska Praha. Při promítání můžete využít i tipy na zapojení filmu do programu.

Na řadě míst se promítání a následných debat účasnili také místní pamětníci, což samozřejmě vřele doporučujeme. V Olomouci to byl například Libor Kvapil - Sir, který své dojmy shrnul takto: “Film nakonec ukazuje, že přes všechny potíže a problémy, způsobené hlavně dlouhou dobou, kdy byl skauting zcela zakázaný, platí známý citát, že „co má sílu růst, poroste, co má sílu kvést, pokvete.“

Pro uspořádání promítání vyplňte tento dotazník.

Po Dni zamyšlení (22. 2. 2020) bude film veřejně dostupný na YouTube Skautského institutu, o zveřejnění budeme samozřejmě ještě informovat. Veřejná promítání lze samozřejmě pořádat i po zveřejnění. Ale nebude to exkluzivní!


Jakub Ambrozek - Mravenec
správce komunikace Skautského institutu

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1451x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu