....

Chyba na stránce: Pozvánku na výpravu připravíte rychle s novým generátorem! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/4928-gen-pozvanky-vypravy"

Pozvánku na výpravu připravíte rychle s novým generátorem!

Pozvánku na výpravu připravíte rychle s novým generátorem!

Kvůli pozvánkám na výpravu není třeba mít grafické schopnosti: pěknou pozvánku i s checklistem potřeb teď udělá každý a za pár minut díky novému generátoru.

Pozvánka obsahuje celkem 4 upravitelná pole: hlavičku (nadpis), tělo pozvánky (tam se vejdou všechny důležité informace jako sraz a návrat), patičku v kurzívě (kam se vedoucí může podepsat) a taky upravitelný seznam všech potřebných věcí, které si s sebou na výpravu vzít - s odškrtávacími políčky. Ulehčí tak práci nejen vedoucím, ale i dětem a rodičům. ;)

A co víc - vznikl jako dobrovolnický open source projekt. Vytvořil jej Jiří Rejman - Koumal ze skautského střediska Proseč. Ten nejdříve o projektu informoval ve facebookové skupině Bavíme se o skautské grafice a do finální podoby jej dotáhl na základě konzultací se skautským komunikačním týmem.

 

Generátor pozvánek na výpravy najdete na adrese generator.skaut.cz/vypravy, a také v novém rozcestníku generátorů. A také jej najdete v nové verzi Skautského grafického manuálu. ;)

 

Popis je možné naformátovat

Textové pole generátoru umí formátovat - kurzívu přidáte *hvězdičkou na obou koncích požadovaného úseku textu* a text ztučníte **dvěma hvězdičkami**. Formátování ***je možné kombinovat***.

Stačí kliknout a otevře se dialog pro tisk

Hotovo? Tlačítko Dokončit otevře dialogové okno pro tisk. Pozvánky se na jeden list A4 vejdou dvě. V této velikosti se lísteček hned neztratí a pojme i delší texty; díky tomu se na pozvánku vejde vše potřebné v rozumné velikosti. Z tohoto dialogového okna je možné rovnou tisknout nebo si pozvánku uložit jako PDF. 

 

Pokud budete tisknout černobíle, stačí překliknout tlačítkem Černobílá verze. Automaticky se všechno přebarví do tmavě šedé.

Tip pro programátory: vytvořte si vlastní mutaci generátoru pro různé potřeby!

Potřebujete generovat něco jiného? Není problém! Projekt generátoru vznikl jako open source, takže pokud máte alespoň nějaké znalosti programování, navštivte stránku generátoru na GitHubu a vytvořte si vlastní mutaci. Generátor je totiž napsaný v JavaScriptové knihovně React

 

Relativně snadno si tak můžete do generátoru vložit vlastní logo, změnit barvy, pozvánku zmenšit nebo ho využít na něco úplně jiného.

 

A jako obvykle platí, že pokud někde narazíte na chybu, nedostatek, nebo o trochu lepší řešení, určitě nám napište do komentářů nebo na logo@skaut.cz. Stejně tak oceníme, když nám pošlete nástroje a podpůrné materiály, které vytváříte. Rádi je podpoříme konzultací, propagací i dalšími způsoby. Děkujeme!

 

Za autora projektu a skautský komunikační tým přeje pohodlnou tvorbu

 

Lukáš Neuheisl

redaktor externí komunikace

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 4095x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu