....

Chyba na stránce: Jednou skautem, navždy skautem: sledujte on-line, stahujte, promítejte - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/4752-jednou-skautem-navzdy-skautem-promitej-i-ty"

Jednou skautem, navždy skautem: sledujte on-line, stahujte, promítejte

Jednou skautem, navždy skautem: sledujte on-line, stahujte, promítejte

Česká televize uvedla v úterý 15. října nový dokumentární film Olgy Malířové Špátové Jednou skautem, navždy skautem. Zapojte ho do programu svého střediska, oddílu nebo družiny!

Kromě všech ostatních dobrých věcí, které v dokumentu byly a mě potěšily, jsem měl radost z toho, že stihl zachytit živé Jiřího Stránského a Jiřího Navrátila.  (Martin Deneš)

Chvílemi jsem byl hrdý na to, že jsem taky skaut a na to, že skauti vždy bránili svobodu a demokracii. Chvílemi úplně dojatý, při vzpomínkách na tábor a dobrodružství. Díky moc všem, co se na dokumentu podíleli. (Petr Hýl) 

Ten film dodá člověku energii pro další skautskou práci. Až zase budu potřebovat, podívám se na něj znovu. Je to nadhled. Díky! (Helena Kernerová)

To je jen malý výběr z reakcí, které se na film objevují na Facebooku, Twitteru nebo v našich emailových schránkách. Díky za každou z nich!
 
 
Dokumentární film Jednou skautem, navždy skautem vás zavede na skautské výpravy a závody, na JOTA/JOTI, na Jamboree v Japonsku, do Staré Vody, kde skauti už čtvrt století obnovují poutní kostel, do bytu Jaroslava Foglara, do lágru Vojna, na mohylu Ivančena nebo za výjimečnými skautskými hrdiny Jiřím Stránským a Jiřím Navrátilem. Vyrábí se v něm sushi, míchá bramborový salát, horečnatě balí na výpravu, plní Tři orlí pera nebo staví táborová kamna. S velkou pravděpodobností vás pobaví i dojme zároveň. 
 
Neváhejte si film pustit v rámci skautského programu! 
 
Máte na místě promítání internet? Pak je to jednoduché - film najdete v iVysílání. ZDE.

Nemáte na místě promítání internet? Pak je potřeba si film nejdřív stáhnout. ZDE včetně volitelných titulků (velikost souboru 9GB). Dostupné pouze se skautským Google účtem (pokud jej ve středisku nemáte, založte si jej nebo se ozvěte na kancelar@skaut.cz). 

S Českou televizí máme dohodu, že film je volně a legálně k promítání kdekoli ve skautském prostředí (schůzky, setkání, vzdělávací akce apod.) nebo kdekoli k šíření povědomí o skautingu (tedy třeba i pro propagační akce pro veřejnost). Pozor! Film ale není určen k dalšímu elektronickému šíření, nahrávání na Youtube, na Ulož.to apod. 

Jak pracovat s filmem ve skautském programu? 

K filmu připravil Programový odbor i pracovní listy pro vlčata a světlušky a skauty a skautky, úkoly pro všechny výchovné kategorie i tipy na aktivity navázané na Stezku i Odborky. Článek se všemi aktivitami najdete ZDE

Bára Trojak
tisková mluvčí Junáka - českého skauta
barbora.trojak@skaut.cz I tel. 731 403 647

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3327x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu