....

Chyba na stránce: Na webu stezky najdeš třeba roční plán se stezkou nebo záznamovou tabulku! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/4722-na-webu-stezky-najdes-treba-rocni-plan-se-stezkou-nebo-zaznamovou-tabulku"

Na webu stezky najdeš třeba roční plán se stezkou nebo záznamovou tabulku!

Na webu stezky najdeš třeba roční plán se stezkou nebo záznamovou tabulku!

Stezka má svůj web stezka.skaut.cz, kde si můžeš například prohlédnout všechny sešity v pdf nebo vytvořit oddílové rozšíření. Taky tu najdeš další vychytávky, třeba roční plán oddílu se stezkou nebo záznamovou tabulku plnění stezky pro oddíl. Jak je můžeš využít?

Roční plán se stezkou pro inspiraci

Na webu stezky v sekci stahuj pomůcky najdeš roční plán se stezkou k inspiraci. Jde o pokračování ročního plánu imaginárního oddílu Tapírů a Tapírek z brožury O stezce skautů a skautek pro vedoucí. Najdeš v něm, jak si Tapíři a Tapírky rozvrhli jednotlivé úkoly ze stezky do celého roku, proč zrovna daný úkol mají na dané akci a co kromě plnění samotných úkolů se stezkou ještě plánují.

Jak plán využít:

Plán slouží jako inspirace pro oddílové plánování. S oddílovou radou se můžete inspirovat použitými prostředky, uspořádáním tabulky nebo třeba tím, podle čeho Tapíři a Tapírky rozdělovali úkoly ze stezky do jednotlivých měsíců. Míra inspirace záleží na vás, vždy však plán tvořte podle potřeb oddílu. Zvažte:

  • počet vedoucích, rádců a rádkyň včetně jejich časových možností
  • počet a typ akcí včetně počtu družinovek
  • jestli a jaké máte oddílové rozšíření, případně vodácké doplňky

Máte v oddíle už roční plán i se stezkou hotový? Pošlete nám ho na stezka@skaut.cz a my jej zveřejníme jako další inspiraci pro oddíly.

Záznamová tabulka plnění stezky

Dále na webu stezky v sekci stahuj pomůcky najdete záznamovou tabulku plnění stezky k použití v Google Tabulkách. Umožní vám mít přehled o tom, jak se jednotlivým skautům a skautkám daří plnit stezku, kolik jim chybí k dokončení jednotlivých cest, který úkol už mají všichni splněný apod. Díky přehledu pak můžete v oddíle připravovat program na míru skautům a skautkám, podle toho co opravdu do stezky nejvíce potřebují. Tabulky zahrnují i oddílové rozšíření, osobní rozšíření - počet zamčených stránek i vodácké doplňky. Pro použití si stačí vytvořit kopii souboru na Google disk.

Co ještě najdu na webu stezky?

Kromě výše zmíněného například:

  • Základní informace o stezce
  • Rozšiřující informace pro vedoucí
  • Všechny sešity včetně obsahu krabice ke stažení (stezky, Nováček apod.)
  • Generátor pdf oddílového rozšíření stezky
  • Textové verze 1. a 2. stupně stezky

 

Za tým skautské stezky

Martina Adamcová
koordinátorka projektu Revize stezky

stezka@skaut.cz 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2085x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu