....

Chyba na stránce: Setkání výchovných zpravodajů se závratnou rychlostí blíží. Míst je už jen pár - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/4682-setkani-vychovnych-zpravodaju-se-zavratnou-rychlosti-blizi-mist-je-uz-jen-par"

Setkání výchovných zpravodajů se závratnou rychlostí blíží. Míst je už jen pár

Setkání výchovných zpravodajů se závratnou rychlostí blíží. Míst je už jen pár

Nabízíme poslední místa na Setkání výchovných zpravodajů, které je určeno všem, kteří potřebují podpořit, načerpat nápady, dobít baterky a předat nadšení při výchově svých svěřenců.

Sedím si tak na střediskové radě a slyším, že na nový školní rok splánujeme spoustu akcí, hlavně na podzim. Dávám si dohromady všechny, které musím namotivovat pro jejich činnost, či jim jen vybrat vhodný kurz. Čeká mě dost práce, ale mám zkušenost, že dobře vybraný kurz posouvá naše vedoucí dál a přinese toho hodně jim samotným, i oddílu a středisku. Dále mám v plánu vymyslet téma setkání pro rádce v našem středisku. Také se mnou chtějí vedoucí mluvit o výchovných problémech, které vznikly u nich v oddíle po táboře. Je super, že jsem takto vytížený/á, ale občas si přeji chvilku se sám/a vzdělávat. Pobavit se s lidmi, kteří zastávají stejnou roli jako já a chápou, že mě ta práce strašně baví, ale jsem na ni často sám(a).

Co s tím?

Přihlaš se 8.–10. 11.  na Setkání výchovných zpravodajů na Kaprálově Mlýně. Co Tě čeká? V pátek se po nezbytné dávce základních informací o roli výchovného zpravodaje rozdělíme do skupin, dle toho, pro jaký typ jednotky děláš výchovného a také podle míry zkušeností. Budeme společně sdílet naše starosti, zkušenosti, nápady a také problémy.

Co nás čeká po zbytek víkendu?

V sobotu nás čekají volitelné programy. Přijedou tvůrci stezek a nejen že s námi projdou přehled všech nástrojů pro osobní rozvoj holek a kluků, ale také nám představí nové stezky a naučí nás pár „fíglů“, jak s nimi pracovat, nebo i jak je zavádět. O návratu k družinovému systému s námi bude hovořit místostarostka Rozárka (Barbora Tichavová). Zpětnou vazbou a vývojovou psychologií nás provede odbornice v této oblasti, Mája (Markéta Hlavsová). Dále se můžeme těšit např. na programy Simby (Daniel Vychodil), které se zaměří na skautskou výchovnou metodu, andragogiku a na možnosti duchovního programu v oddílech bez zvláštního duchovního zaměření. Po obědě, se dozvíme něco o Kodexu dospělých, který je i tématem v předsněmovní diskuzi. Také se dotkneme tématu vzdělavacích akcí, jak se orientovat v jejich široké nabídce a jak vybrat správný kurz pro spolupracovníky z Tvého střediska nebo jednotky. Odpoledne v sobotu nás čeká společné vzájemné sdílení a diskutování nad připravenými otázkami. Sobota večer se ponese v kulturním duchu. 

V neděli se zaměříme více na témata, která nás samotné můžou posunout dát, jako je mentoring, představení Semaforu pro oddíly jako jedné z možností nasměrování další činnosti oddílových rad, psychická a sexuální bezpečnost a další. Velká část z vás pořádá rádcovské kurzy, proto s námi přijdou sdílet své zkušenosti 3 vedoucí z úspěšných brněnských rádcáků. A to jsou jen některé z programů, které můžeš zažít, pokud se s námi vypravíš na SeVýZ.

Tak si myslím, že se máme na co těšit. Přihlásit se můžeš do 30. 9., nebo do plného obsazení kapacity akce. Přihláška je považována za závaznou až po zaplacení účastnického poplatku, který je nutné uhradit rovněž nejpozději do 30. září. Převeď 550,- Kč na účet 2501635249/2010, s variabilním symbolem 10201911. Do zprávy pro příjemce prosím uveď své jméno, příjmení a přezdívku.

„Zkušenost je nejlepší učitelkou.“

Moc se na všechny těšíme, vaše Šmako
koordinátorka projektu Podpora výchovných zpravodajů
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1450x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu