....

Chyba na stránce: Svojsíkovo srdce. Ideální možnost zapojit nadšence pro video, speakery a historiky - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/4544-svojsikovo-srdce"

Svojsíkovo srdce. Ideální možnost zapojit nadšence pro video, speakery a historiky

Svojsíkovo srdce. Ideální možnost zapojit nadšence pro video, speakery a historiky

Otevři srdce skautským myšlenkám a najdi ty, co je již proměnili ve skutky. V říjnu roku 2017 jsme úspěšně dokončili pilotní projekt soutěže Svojsíkovo srdce. Již od prvopočátku náš tým pracuje na rozšíření soutěže do dalších regionů.

Svojsíkovo srdce

Tato soutěž je určena především pro týmy RR. Úkolem je najít ve svém středisku osobnost, o které natočí soutěžní skupinka videoprezentaci. Informace, pravidla a přihlášky jsou k dispozici na stránkách www.svojsikovosrdce.skauting.czSledujte také facebooku https://www.facebook.com/svojsikovosrdce a Instagramu https://www.instagram.com/svojsikovosrdce. Pro rok 2019 je připravena soutěž s kategoriemi Svojsíkovo srdce a Junácké nebe.

Soutěž představujeme rozhovorem

Na dotazy pořadatelů soutěže Svojsíkovo srdce 2017 odpovídá nejoblíbenější skaut okresu Praha východ Petr Figala - Cřástal.

Jája:
jak na tebe zapůsobilo, že si tě bratři a sestry vybrali do soutěže Svojsíkovo Srdce?

O nominaci do soutěže Svojsíkovo srdce jsem se dozvěděl den před jeho zahájením. Bylo to pro mne velké překvapení, protože jsem o práci roverů neměl ani tušení. První pocit, který jsem měl, bylo dojetí a zároveň hrdost, že si pro soutěž vybrali mojí maličkost.

Míša:
Odkud ses o soutěži dozvěděl?

O soutěži jsem se dozvěděl díky letáčku. Dokonce jsme se skauty chtěli zpracovat materiál o již nežijícím bratrovi Fifkovi. Tato kategorie, se ale připravuje až na rok 2018.

Ukázala ti skupina video předem?

Video jsem viděl až po soutěži. Nebýt potřeba souhlasu k prezentaci mých údajů, tak by účast v soutěži pro mne byla velkým překvapením.

Jak ses cítil, když zjistil, že je vítěz?

Po oznámení výsledků, jako první reakce byla samozřejmě velká radost. Pocit, že to co dělám ve skautingu má smysl a že si to nemyslím pouze já. A když jsem uviděl poprvé video, tak i slzička proběhla.

Změnilo se pro tebe od té doby něco?

Nikdy bych nevěřil, kolik lidí i mimo junáka, se díky sociálním sítím o této soutěži dozví. A díky zveřejnění v místních periodikách, jsem si užil měsíc"slávy". Pro mě osobně je vítězství velký závazek pro práci s dětmi. Zároveň velké povzbuzení pro další činnost ve středisku, protože je mně tolik let, kolik je.:-)

Co chceš vzkázat budoucímu vítězi?

Tento vzkaz není jen pro budoucího vítěze, ale pro všechny nominované. Je to fajn pocit, když zjistíte, že to co v Junáku léta děláte,neděláte zbytečně. Že jsou sestry a bratři, kteří vám touto formou poděkují. A je jedno, jestli vyhrajete, nebo ne.

Fred:
Mají roveři váhat nad zapojením do nového ročníku soutěže SvS?

Osobně si myslím, že by váhat rozhodně neměli. Myšlenka této soutěže je skvělá. Doufám, že s každým dalším ročníkem bude nominovaných přibývat a ze Svojsíkova srdce se stane tradiční akce. A že do budoucna má potenciál překročit rámec okresu. Držím pořadatelům palce a věřím, že se jim zdaří propagace.

Co roverům tato aktivita přinese?

Je to ideální možnost zapojit skupinu roverů s různým spektrem zájmů. Nadšence pro video, speakery, historiky. Během přípravy určitě objeví spoustu nových skutečností a zjistí, že připravit konkurence schopný projekt, není nic jednoduchého.

Soutěž pořádá ORJ Praha východ s podporou KRJ Střední čechy a je otevřená pro skauty z celé ČR.
Mikysek Jiří (Fred)
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1648x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu