....

Chyba na stránce: Zjednoduš si přípravu grafických výstupů s plakátem Skautského vizuálního stylu! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/2892-prehled-svs-2016"

Zjednoduš si přípravu grafických výstupů s plakátem Skautského vizuálního stylu!

Zjednoduš si přípravu grafických výstupů s plakátem Skautského vizuálního stylu!

V rámci podpory Skautského vizuálního stylu jsme spolu s časopisy zaslali všem vedoucím oddílů, středisek, okresů a krajů plakát, který kromě přední ilustrace obsahuje zadní stranu se základními pravidly pro tvorbu běžné skautské grafiky. A nyní si jej můžeš stáhnout!

Co na plakátu najdeš

Je jasné, že jeden plakát nemůže pojmout všech 90 stránek Skautského vizuálního stylu. Obsahuje ale to nejdůležitější. Základ, se kterým si v běžné praxi naprosto vystačíš: jde o sedm bodů pro ideální postup přípravy (nejen) plakátu. Tyto body doplňují odkazy na samotný Skautský grafický manuál a také řada doporučení a tipů, které se Ti určitě budou hodit.

Jednotlivé body plakátu se věnují přípravě, definici hlavního motivu, kompozici i hlavním stavebním kamenům - logu, typografii, barvám a doplňkovým vizuálním prvkům jako jsou tapety, organické tvary nebo další skautská loga.

Co na plakátu nenajdeš

Na plakát se nevešly např. výrobky (merchandising, viz manuál 12.1), práce se skautským znakem (viz manuál 4.1), vytváření nových log pro oddíly, projekty a akce (viz manuál 5.1), práce s názvy a slovními označeními (viz manuál 1.3) a práce se speciálními znaky písma SKAUT Bold (viz manuál 6.5). Jedná se o aplikace, které není nutné zvládat - na nich Skautský vizuální styl nestojí. Je ale dobré si je letmo pročíst, abys byl/a v obraze.

Plakát mi přišel. Co s ním?

Plakát má funkci estetickou i praktickou, proto je použití na Tobě. Jestliže jej nevyužiješ a překážel by Ti, neváhej jej pověsit na nástěnku v klubovně nebo jej dát grafikovi Tvé jednotky. Zároveň jej nezapomeň upozornit, že digitální verzi má k dispozici také. :)

Plakát mi nepřišel. Kde jej získám?

Plakát ke stažení najdeš na Disku Skautského vizuálního stylu: https://drive.google.com/open?id=0B0HLp9pptKtnVEdOTUFHM01mRVk.

Doufáme, že plakát bude skvělou pomůckou při tvorbě ve Skautském vizuálním stylu!

Veškeré připomínky, náměty a tipy týkající se skautské grafiky nebo Skautského vizuálního stylu piš na logo@skaut.cz nebo do skupiny Bavíme se o skautské grafice. Děkujeme!

Lukáš Neuheisl
redaktor externí komunikace

 
 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3015x

Práce s článkem

3
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu