....

Chyba na stránce: Nové logo je tady! Projdi si nový grafický manuál, nainstaluj písmo a zkoušej - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/2642-nove-logo-je-tady"

Nové logo je tady! Projdi si nový grafický manuál, nainstaluj písmo a zkoušej

Nové logo je tady! Projdi si nový grafický manuál, nainstaluj písmo a zkoušej

Přišla chvíle, na kterou jsi jistě netrpělivě čekal/a: od teď používáme nové skautské logo a vizuální styl. I když materiály s novým logem vydáváme postupně, Ty už si s ním můžeš vyhrát dle libosti. Jak na to?

Krok první: navštiv stránku věnovanou novému skautskému vizuálnímu stylu

Nové skautské logo je velký projekt, kterému jsme věnovali zvláštní rozcestník. Najdeš jej na logo.skaut.cz!

Krok druhý: pročti si základní články o novém logu

Rozcestník Tě odkáže také na základní články k logu, které je dobré si pro začátek přečíst. Vysvětlují samotný projekt loga, vypichují hlavní prvky vizuálního stylu a pojednávají o logu jako takovém.

Krok třetí: stáhni si veškeré podklady

Na rozcestníku skautského loga najdeš také odkaz na vše potřebné: logo, písma a grafický manuál. Získáš zde také tapety, se kterými můžeš pracovat. Nezapomněli jsme ani na šablony, které Ti ulehčí práci - ty budeme uvolňovat postupně dle požadavků a potřeb.

Krok čtvrtý: prostuduj si manuál

Grafický manuál je nejdůležitější součástí podkladů, které nabízíme: říká Ti, jak máš či naopak nesmíš s novým vizuálním stylem pracovat. Pro dobré šíření skautské identity je velice důležité, abys tento manuál dodržoval/a! Manuál stáhneš zde: http://bit.ly/SkautskyGrafickyManual1_1.

Krok pátý: nainstaluj si skautská písma

Primárně používáme dva různé fonty: titulkový font SKAUT Bold, vytvořený Lumírem Kajnarem a rodinu fontů TheMix CE, kterou znáš z minulého vizuálního stylu. Tentokrát jsme se ale rozhodli změnit řezy a místo tučného Boldu a “obyčejného” Plainu máme tučný Bold a jemnější “SemiLight”. Vyměnili jsme také formáty na moderní OTF, který nebude dělat problém ani na nejnovějších počítačích. Věříme, že ti tahle změna pomůže k lepší práci, stejně jako pomohla nám!

Mezikrok: vygeneruj vlastní logo své jednotce

Jak nejjednodušeji přizpůsobit grafiku své jednotky novému stylu? Začni tím nejdůležitějším, vlastním logem! Máme pro Tebe generátor loga, který ti k Tebou vybrané variantě loga dodá potřebný název jednotky. Najdeš jej na http://generator.skaut.cz/.

Krok šestý: prozkoumej dostupné šablony nebo pracuj se stylem na vlastní pěst

Jsi grafickým designem nepolíbený/á? Máš možnost si stáhnout šablony v různých formátech - včetně PowerPointu. Pracovat také můžeš v programu Canva, o kterém se více dočteš v samostatném článku. Doporučujeme také odkoukat již hotové výstupy, které se objevují na Křižovatce, FB kanálu SkautInfo nebo třeba na aktuální táborové úvodní fotky!

Cítíš se spíš jako poloprofík a grafické programy jsou pro Tebe primárním způsobem tvorby materiálů? Potom máš dvě možnosti: stáhnout si šablony v profesionálních formátech nebo začít zkoušet na vlastní pěst. Stejně jako u ostatních Ti doporučujeme se nejdříve inspirovat u hotových výstupů; adaptovat nový vizuální styl je těžké i pro profesionály!

Krok sedmý: dej nám vědět svou (ne)spokojenost

Adaptovat se na nový vizuální styl není jednoduché - i proto budeme rádi za Tvou zpětnou vazbu. Líbí se ti nové logo, nevyhovuje Ti nějaké použití, nemáš dostatek podpůrných prostředků nebo jen prostě potřebuješ poradit? Jsme jedno ucho! Napsat nám můžeš do komentářů (sem nebo v Otázkách a odpovědích), případně nás kontaktovat na logo@skaut.cz.

Lukáš Neuheisl
redaktor externí komunikace

Jan Dočekal - Lupen
koordinátor projektu a šéf Pracovní skupiny Náčelnictva pro jednotný vizuální styl

Petr Vaněk - Permoník
zpravodaj Výkonné rady pro komunikaci a projekty služby společnosti

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 14442x

Práce s článkem

6
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

19 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu