....

Chyba na stránce: 6 triků k účasti na online a rádiovém jamboree JOTA/JOTI, díky kterým si akci užijete! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5317-6-triku-k-ucasti-na-online-a-radiovem-jamboree-jota-joti-diky-kterym-si-akci-uzijete"

6 triků k účasti na online a rádiovém jamboree JOTA/JOTI, díky kterým si akci užijete!

6 triků k účasti na online a rádiovém jamboree JOTA/JOTI, díky kterým si akci užijete!

JOTA/JOTI aka největší skautská akce na světě odstartovala a potrvá celý víkend! Mrkněte, jak využít program akce k vytvoření vlastního, jak řešit případné potíže, splnit si část stezky a odborek a hlavně si to pořádně užít.

Program letošního online a rádiového jamboree neboli JOTA/JOTI se ponese v duchu hesla „Být spolu". Už teď si můžete vybrat z řady aktivit na zbrusu nové interaktivní mapě a začít tvořit plán vlastní účasti! Další aktivity budou postupně přibývat.

Kde najdu letošní aktivity a jak se na ně přihlásím/e?

  • K tomu, abyste si mohli užít program letošního JOTA/JOTI je nutné se nejdříve registrovat (pokud se chystáte účastnit poprvé) a přihlásit se na web akce. S obojím vám pomůže tento článek. Neodkládejte registraci ani přihlášení na poslední chvíli před akcí kvůli přetíženosti serveru!
  • Po přihlášení důrazně doporučujeme nejen všem vedoucím nejprve projít sekci „Be Safe". Seznámí vás blíže se zásadami bezpečného chování během JOTA/JOTI a nabídne i krátký online kurz. Poučte následně o těchto zásadách všechny nezletilé, se kterými se chystáte akce účastnit. Nezapomeňte, že přihlášením na akci souhlasíte s jejich dodržováním!
  • JOTA/JOTI neznamená jen chatování a video či rádio hovory se skauty ze zahraničí. Všechny aktivity (od vstupů v živém vysílání, přes hry až po vzdělávací webináře) najdete na interaktivní mapě akce.
  • Na mapě už stačí jen kliknout na jedno z míst podle druhu programu, který chcete zažít. Objeví se okno se základními informacemi o dané programové sekci. Vpravo nahoře zvolíte záložku „Activities", vyberete si ze seznamu podle vašeho zájmu a času aktivity, který se zobrazuje aktuálně pro vaši časovou zónu. Pak rozkliknete vybranou aktivitu (vpravo) a kliknete na „Join event.". Následně si ji můžete uložit do kalendáře a přejít na místo, kde se odehraje.
  • Na mail vám přišlo potvrzení o úspěšném přihlášení na aktivitu a objevila se také v sekci „my agenda" na vašem profilu na webu akce (vpravo nahoře). Jakmile budete mít více přihlášených aktivit, utvoří chronologický harmonogram a program máte hotový!

Co dělat, když během akce narazím/e na problém?

  • Většině komplikací během účasti lze předejít. V případě JOTA je nutno mít spolehlivou techniku a člověka, který ji umí ovládat, v případě JOTI dostatečně silné a spolehlivé internetové připojení. Dále je nutno přihlásit se na akci v předstihu, být trpělivý, nenačítají-li se stránky a servery dostatečně rychle a nezkoušet to znovu v jiném okně. Neodhlašujte se během účasti - ani mezi jednotlivými dny!
  • Pokud nastane problém, se kterým si nevíte rady, pište ihned na https://www.facebook.com/mezinarodniskauting nebo na international@skaut.cz, budeme se vám snažit odpovědět co nejrychleji.

JOTA/JOTI a aktuální covid opatření:

Minimálně na následujících 14 dní, tedy i během JOTA/JOTI 2020 platí omezení účasti na společných akcích. Plánovali jste JOTA/JOTI schůzku v klubovně? Nezoufejte! Místo toho můžete realizovat společnou online schůzku a užít si JOTI naplno. Buďte spolu! :)

Splň/te si s JOTA/JOTI části stezky a odborek!
Díky JOTA/JOTI můžete s oddílem zapracovat i na plnění stezky a odborek. V Cestě vzduchu a ohně je to 26. „Umět se vyjádřit – Cizojazyčná akce" a rozšíření podoblasti „Rozmanitost světa". Z odborek je to „Mezinárodní skaut/Mezinárodní skautka" v sekci Dokaž to bod C „Zahraniční skauting" a E „Cizí odborka", v sekci Ukaž se bod 5 „JOTA/JOTI". Mrkni i na odborku Jazykář/Jazykářka. ;)

Předveď/te svůj talent!
Umíš ty nebo tvůj oddíl skvěle uzlovat, tančit, vařit, hrát na nějaký hudební nástroj atp.? Do 11. 10. včetně můžete nahrát video, ve kterém nejprve představíte sebe, svůj věk a zemi odkud jste a co se chystáte předvést a pak to rozjedete. Nahráním potvrzujete, že je vám 13 a více let a souhlasíte, že se váš talent objeví mezi jinými v živém vysílání během JOTA/JOTI. Dejte si také pozor na použití hudby apod. chráněné autorskými právy a zvolte do videa raději cover verzi. Dejte nám o sdílení svého taletnu vědět také na international@skaut.cz!

Nech/te si čas na zhodnocení akce a dej/te nám vědět o svém zážitku!
Ať už se účastníte JOTA/JOTI poprvé či tradičně, ať už jste si akci náramně užili a nebo jste se potýkali s problémy, řekněte si na konci, co se vám líbilo, co méně a jak to vidíte s účastí do budoucna. Dejte o vašem zážitku vědět i na international@skaut.cz! Zajímají nás jakékoliv připomínky i souvislý příběh vaší účasti s fotkama, který bychom mohli použít v propagaci následujícího ročníku akce. Svou zkušenost s akcí nám můžete sdělit i vyplněním jednoduchého formuláře. Předem děkujeme! Zahraniční odbor

Chybí ti/vám v článku nějaká zásadní informace, máš/máte dotaz či připomínku, neváhej/te se ozvat na https://www.facebook.com/mezinarodniskauting nebo na international@skaut.cz.

Těšíme se na vaše zážitky a připomínky!
Markéta Byrtusová – koordinátorka mezinárodní spolupráce, členka zahraničního odboru

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1401x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu