....

Chyba na stránce: Distanční volby ústředních orgánů, termíny živých vysílání, důležité informace - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5286-distancni-volby-ustrednich-organu-terminy-zivych-vysilani-dulezite-informace"

Distanční volby ústředních orgánů, termíny živých vysílání, důležité informace

Distanční volby ústředních orgánů, termíny živých vysílání, důležité informace

V průběhu září a na začátku října proběhnou kroky, které souvisejí s distančními volbami do ústředních orgánů Junáka - českého skauta. Tyto distanční volby, spolu s mimořádným Valným sněmem v prozatím neurčeném termínu, nahradí Valný sněm původně plánovaný na září 2020. Podrobný harmonogram se dozvíte v tomto textu a také v živém vysílání, které proběhne už ve čtvrtek 10. září 2020 ve 20.00.

Aktualizace: Jak budou volby probíhat? Video!

Nejnovější informace k termínu voleb, kdo se může účastnit, důležité odkazy a hlavně video s návodem jak se používá elektronický volební systém najdete v článku - VIDEO: JAK NA ELEKTRONICKÉ VOLBY ÚSTŘEDNÍCH ORGÁNŮ? VOLTE JIŽ V TERMÍNU 1. AŽ 5. ŘÍJNA 2020!

Co se bude dít s úkoly zrušeného Valného sněmu

Protože Valný sněm 2020 byl zrušen z epidemických důvodů, jak je přesně popsané v článku na Křižovatce ze srpna 2020, některé z úkolů, které běžně náleží Valnému sněmu, převezmou v souladu s dodatkem Stanov právě elektronicky probíhající distanční volby. Ostatními úkoly Valného sněmu se bude zabývat Náčelnictvo vzešlé z blížících se voleb. Lze předpokládat, že některých úkolů se zhostí samo, jiné odloží právě na budoucí mimořádný Valný sněm. Jasněji by mělo do konce roku 2020.

Kdy a jak proběhnou kroky související s distančními volbami

Delegátky a delegáti Valného sněmu 2020 budou v historicky prvních distančních volbách rozhodovat o obsazení Náčelnictva, Rozhodčí a smírčí rady a Ústřední revizní komise na nadcházející období. K dobré přípravě a zodpovědnému naplnění delegátské činovnické role je dobré vědět následující:

  • 10. srpna byl ve Spisovně na Křižovatce zveřejněn Mimořádný volební řád, kterým se distanční volby řídí
  • 31. srpna byly delegátkám a delegátům rozeslány materiály k Valnému sněmu, zároveň byly zveřejněny na Křižovatce
  • 8. září byla vydána Směrnice k volbám 2020, která upřesňuje další podrobnosti k tomu, jak budou distanční volby elektronicky probíhat
  • 9. září vychází tento článek představující přesný harmonogram vedoucí k volbám, ten je zároveň rozesílán e-mailem delegátkám a delegátům
  • 10. září ve 20.00 proběhne videoformou představení harmonogramu a zodpovězení dotazů předložených sledujícími (sledovat bude možné na kanálech SkautInfo na Facebooku a Youtube, událost na Facebooku zde.)
  • 10. září bude starostou formálně vyhlášen termín voleb. Dnem formálního vyhlášení voleb začíná pětidenní lhůta pro podání posledních možných kandidátek do ústředních orgánů
  • 17. září ve 20.00 proběhne živé stručné online představení zpráv ústředních orgánů, které jsou již v textové podobě k dispozici v materiálech k Valnému sněmu (proběhne na kanálech SkautInfo na Facebooku a Youtube). Dotazy ke zprávám ústředních orgánů mohou delegátky a delegáti Valného sněmu posílat předem na kancelar@skaut.cz, v omezené míře bude možné klást dotazy i během vysílání. Ke sledování přenosu je zvána široká skautská veřejnost, dotazy mohou klást pouze delegátky a delegáti. Již nyní se lze připojit k události na Facebooku.
  • 24. září ve 20.00 proběhne živé online představení kandidátek a kandidátů do ústředních orgánů, jejichž přehled je formou odkazů do skautISu k dispozici v materiálech k Valnému sněmu (proběhne na kanálech SkautInfo na Facebooku a Youtube). Ke sledování přenosu je zvána široká skautská veřejnost.
  • od čtvrtka 1. října 12.00 až 5. října 12.00 proběhnou elektronicky samotné distanční volby, kterých se budou moci účastnit delegátky a delegáti Valného sněmu 2020 po přihlášení svým účtem jako do skautISu (včas představíme stránku pro elektronické volby, nabídneme krátké video s návodem a delegátky a delegáty budeme informovat e-mailem i SMSkou)
  • nejpozději 6. října večer budou vyhlášeny výsledky voleb (nad průběhem voleb bude dohlížet mimořádná volební komise, ve které mají zastoupení i jednotlivé skautské kraje)
  • v neděli 11. října proběhne první jednání nově zvoleného Náčelnictva

Zajímá vás víc nebo máte dotaz? Sledujte živá vysílání

Věříme, že výše uvedený harmonogram s odkazy na všechny materiály a především pak čtvrteční živá online vysílání pomůžou delegátkám a delegátům k zorientování se ve věcech souvisejících s vyhodnocením uplynulého volebního období, seznámení se s kandidáty do ústředních orgánů a zvládnutí historicky prvních distančních voleb na začátku října.

V případě dotazů a nejasností je možné pokládat dotazy jak v komentářích, tak i zasláním na kancelar@skaut.cz. Budeme se je snažit zodpovědět již ve čtvrtek 10. září od 20.00 během živého vysílání na YouTube a Facebook kanálu SkautInfo. A tak budeme rádi, pokud se již nyní přidáte k události “SkautInfo TV Live: Jak proběhnou distanční volby (shrnutí, Q&A)” a pozvete na ní činovnice a činovníky ze svého okolí.

Ondřej Peřina (Jerry)
zpravodaj VRJ pro ICT a organizaci

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1446x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu