....

Chyba na stránce: Jak na metodiku - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/lide/vychovny-zpravodaj/metodika-pro-vychovne-zpravodaje/2550-jak-na-metodiku"

METODIKA PRO VÝCHOVNÉ ZPRAVODAJE

… a nejen pro ně

Vítejte na stránkách metodiky. Její řádky jsou zaměřeny především na výchovné zpravodaje, ale věříme, že bude inspirovat všechny, koho téma výchovy zajímá.

Kapitoly budeme přidávat postupně a vy můžete ovlivnit témata, kterým se budeme věnovat. Stačí napsat, s čím se potýkáte a v čem byste ocenili podporu. Metodiku můžete také komentovat a připomínkovat v google dokumentu níže.
Začněte pěkně od začátku – v  kapitole „Jak na metodiku“ se dozvíte, jak s metodikou pracovat.

Jak na metodiku

Metodika je určena především pro začínající, ale i zkušenější výchovné zpravodaje. Věříme, že inspirovat se budou  také vedoucí středisek, jejich zástupci, lektoři vzdělávacích kurzů i ostatní, které téma výchovy zajímá.

Metodika navazuje na Popis činnosti výchovného zpravodaje a rozvíjí jej. Najdete v ní příklady dobré praxe a řadu tipů, nápadů a inspirace, jak vybrané téma realizovat. Odkazy na příslušné kapitoly v Popisu činnosti ti pomohou vybrat si ke čtení pouze to, co potřebuješ nejvíce. Metodiku není třeba číst od začátku do konce - jednotlivé kapitoly obstojí i samostatně. 

Metodika vznikala postupně, kapitoly přibývaly v letech 2016-2020. V roce 2021 proběhla revize, během které byly některé kapitoly aktualizované, některé zcela přepsané, několik nových kapitol bylo doplněno. Pokud máš k metodice připomínky (např. můžeš ji obohatit o vlastní zkušenosti, najdeš nějakou nesrovnalost, nebo ti nějaké téma úplně chybí), piš na podporavychovy@skaut.cz

Na vzniku Metodiky se podíleli: 

Táňa Ondrašíková, Michal Bureš (Bumerang), Kateřina Slavíková (Kačka), Jaroslav Petřík, Jana Jirasová 

Další metodiky nalezneš na casopisy.skaut.cz/knihovna/r/metodika
logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1003x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.
  Nahlásit chybu