....

Chyba na stránce: Pusť si ze záznamu stream na téma Dospělí nováčci - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/stredisko/lide/dospely-novacek/5620-stream"

Pusť si ze záznamu stream na téma Dospělí nováčci

Pusť si ze záznamu stream na téma Dospělí nováčci

Už jsi viděl/a stream na téma Dospělí nováčci? V dubnu jsme do něj pozvali několik hostů jak z řad dospělých nováčků, tak z řad vedoucích, kteří je k sobě do středisek přijímali. Společně jsme si povídali o několika dílčích oblastech, které pro vás byly důležité - začlenění dospělého nováčka do týmu, předání skautských myšlenek dospělým nováčkům či bezpečnost při přijímání dospělých. Stream je stále k dispozici, podívej se na něj ze záznamu a načerpej inspiraci pro své středisko či oddíl!

Hosty byli skauti a skautky z Vinoře a z Mnichovic a také Štip, který jako bývalý dospělý nováček prošel řadou skautských rolí a nyní působí také v Náčelnictvu. Vinořští hosté přímo jako dospělí nováčci zakládali nový oddíl před cca dvěma lety. Nováčci z Mnichovic se naopak přidávali do již vytvořeného oddílu, který byl ale také na startovací pozici. Australan je intenzivně vede ke skautským myšlenkám a připravuje je na slib, což je také zajímavá zkušenost. Nejen ta ale stojí za poslech rozhovorů.

Blíží se tábory a snad se i brzy rozjede zase naplno prezenční skautská činnost. Možná tak budete opět řešit personální obsazení vašich střediskových a oddílových týmů. Někdo vám bude chybět nebo budete zkoušet vytvořit úplně novou roli. Z řad dospělých nováčků je možnost také najít skvělé parťáky :)

Jak na to mj. můžeš kromě streamu načerpat v následujících materiálech: 

Máš-li k tématu nějaké otázky, na které jsi nenašel/a odpovědi v materiálech, neváhej a napiš nám na lide@skaut.cz.

Kačka - Kateřina Slavíková
koordinátorka personalistických projektů

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 177x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace: