....

Chyba na stránce: ON-LINE VOLBY do ústředních orgánů, podzim 2020 - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/organizace/ustredi/valny-snem/valny-snem-2020/5257-on-line-volby-do-ustrednich-organu-podzim-2020"

ON-LINE VOLBY do ústředních orgánů, podzim 2020

ON-LINE VOLBY do ústředních orgánů, podzim 2020

Distanční volby ústředních orgánů

Rozhodnutím o zrušení řádného Valného sněmu 2020 přijal starosta Junáka - českého skauta dne 10. srpna 2020, a to s doporučením Náčelnictva na jeho řádném jednání 9. srpna 2020. Celý proces probíhá za asistence a dohledu Rozhodčí a smírčí rady. V této zcela mimořádné situaci bude postupováno v souladu vnitřním právem Junáka - českého skauta, mimo jiné s Přechodným dodatkem č. 1 Stanov, schváleným delegátkami a delegáty Valného sněmu v elektronickém hlasování v červnu 2020, a s Mimořádným volebním řádem pro volby ústředních orgánů v roce 2020 schváleným Náčelnictvem 9. srpna 2020. Na přelomu září a října tak proběhnou distanční volby do ústředních orgánů, na které, jakmile to epidemická situace umožní, naváže mimořádný Valný sněm.

Jaké kroky budou následovat?

Za vyhlášení a přípravu distančních voleb odpovídá starosta. Řídit se budou vnitřním právem Junáka - českého skauta, mj. Stanovami a Mimořádným volebním řádem schváleným Náčelnictvem dne 9. srpna 2020. V průběhu září a října dojde ke všem nutným krokům, od vyhlášení termínu voleb přes představení zpráv ústředních orgánů za uplynulé období i kandidujících osob až po průběh voleb, vyhlášení výsledků a první zasedání nově zvoleného Náčelnictva. Vše bude probíhat pomocí různých nástrojů elektronické komunikace, od živých přenosů na internetu po vykonání voleb ve webové aplikace s ověřováním přes skautIS.

V průběhu podzimu pak nově zvolené Náčelnictvo bude rozhodovat o tom, jak dále naložit s jednotlivými tématy, která směřovala na Valný sněm, od ústředních orgánů i od jednotek. Lze předpokládat, že některé vyřeší samo, některé odloží na mimořádný Valný sněm, některé rozpracuje a následně předloží na mimořádný Valný sněm.

Přibližný harmonogram dalších kroků

  • od 10. srpna je ve Spisovně na Křižovatce dostupný Mimořádný volební řád, schválený Náčelnictvem 9. srpna
  • kolem 28. srpna budou delegátkám a delegátům rozeslány materiály k Valnému sněmu, a tyto budou zároveň zveřejněny na Křižovatce
  • kolem 10. září bude představen přesný harmonogram vedoucí k volbám (mj. kdy budou představeny zprávy ústředních orgánů za období 2017 až 2020, kdy proběhne představení kandidátek a kandidátů do ústředních orgánů atd.)
  • kolem 10. září bude vyhlášen přesný termín voleb (mj. dnem vyhlášení voleb začíná pětidenní lhůta pro podání posledních možných kandidátek do ústředních orgánů)
  • v druhé polovině září proběhne online představení zpráv ústředních orgánů a online představení kandidátek a kandidátů do ústředních orgánů
  • kolem přelomu září a října proběhnou volby
  • v říjnu až listopadu nově zvolené Náčelnictvo rozhodne o tom, jak bude dále naloženo s jednotlivými tématy, které směřovaly na Valný sněm, od ústředních orgánů i od jednotek

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 424x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace: