....

Chyba na stránce: Pojďte vzkázat zdravotníkům: Myslíme na vás! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/5393-pojdte-vzkazat-zdravotnikum-myslime-na-vas"

Pojďte vzkázat zdravotníkům: Myslíme na vás!

Pojďte vzkázat zdravotníkům: Myslíme na vás!

13. listopad je Světovým dnem laskavosti. A my máme nápad, jak ho senzačně oslavit: pošlete povzbuzení zdravotníkům, kteří bojují s pandemií. Současná situace je pro ně nesmírně náročná, řadu těžkých týdnů mají za sebou a je jasné, že další řadu i před sebou. Vzkazy od lidí, kteří si jejich práce váží, je můžou povzbudit a dodat jim energii. 

A kdo bude hlavním pošťákem laskavosti? Spojili jsme síly s odborníky na přísun povzbuzení zdravotníkům - iniciativou Energii lékařům. V jejím čele stojí skaut a kosmický inženýr Jan Lukačevič – Prcek a další skautky a skauty byste našli mezi dobrovolníky, na nichž celé fungování stojí. Energii lékařům má vyhlášenou veřejnou sbírku, kam mohou lidé přispívat - zatím se takto během podzimu vybralo 5 milionů korun! Za 99,5 % vybrané částky pak iniciativa nakupuje ve velkých objemech výživné potraviny, které dovedou rychle dodat energii. Každý týden se v pražském skladu balí balíčky pro covidová oddělení po celém Česku a spediční firma je rozváží na více než 70 zdravotnických pracovišť. 

K jejich hmatatelné podpoře teď můžete přidat své nehmatatelné povzbuzení. Dopis, vzkaz, pohlednici. Odhodlání zdravotníků stojí na psychické kondici a my věříme, že spoustě z nich dokážete pomoci i vy. 

Chcete větší motivaci? Poslechněte si Vinohradskou 12 a jejich pořad, ve kterém hovoří "bílé pláště". Stojí to za to. 

Foto: Jan Pelikán

 

Bude v příštím balíčku i váš dopis? Je to jednoduché:

- napište povzbudivý a laskavý vzkaz nebo dopis zdravotníkům (kreativitě se meze nekladou, ale výsledek musí být víceméně placatý a max. velkosti A4) 

- dejte ho do obálky na kterou napište Junák – český skaut, Senovážné náměstí 24, Praha 110 00 a heslo "ENERGII LÉKAŘŮM" 

- pošlete :)  

- tip: můžete využít i službu Pohlednice Online od České pošty - je to rychlovka a navíc nemusíte vytáhnout patu z domu

- důležité info: nejsme schopní garantovat, kam váš vzkaz dorazí - víme, že půjde hlavně o ARO, JIP, infekční a další covidová oddělení

Díky všem, kteří se zapojí! Společně pošleme zdravotníkům pořádnou vzpruhu. 

PS: Tahle aktivita je parádní třeba pro váš roverský kmen, ale se staršími skauty a skautkami ji určitě zvládnete i na on-line schůzce 

Bára Trojak - Brambůrka

skautská tisková mluvčí

barbora.trojak@skaut.cz 

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1231x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu