....

Chyba na stránce: Poděkování starosty a náčelníků za nasazení v průběhu pandemie - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/5210-podekovani-koronavirus-starosta-nacelnici"

Poděkování starosty a náčelníků za nasazení v průběhu pandemie

Poděkování starosty a náčelníků za nasazení v průběhu pandemie

Milé sestry, milí bratři, v uplynulých měsících čelila celá společnost, a s ní i my, skautky a skauti, největším výzvám poslední doby. Pandemie koronaviru a na ni navazující opatření dopadla na život každého z nás. Byla pozastavena běžná skautská činnost, bylo nutné omezit osobní setkávání, zejména starší generace našich spoluobčanů byla vystavena zdravotnímu riziku.

Jsme hrdí na to, že skauti a skautky tváří v tvář výzvám, které tato mimořádná situace přinesla, obstáli.

Děkujeme všem, kteří se zapojili do pomoci svému okolí – šili roušky, míchali dezinfekci, tiskli ochranné štíty na 3D tiskárnách, pomáhali seniorkám a seniorům s nákupy a drobnými pochůzkami. Skautské dobrovolnické týmy byly často součástí či dokonce hybnou silou koronavirové pomoci v mnoha městech a obcích, spolupracovali s nemocnicemi, obecními úřady či organizacemi sociálních služeb.

Děkujeme vedoucím oddílů a oddílovým radám, že rychle našli způsob, jak každotýdenní osobní setkávání kluků a holek alespoň zčásti nahradit online skautováním. Vzájemně sdíleli své zkušenosti a nápady na formáty schůzek, jejich program i konkrétní aktivity tak, aby se alespoň část z nich odehrávala i mimo virtuální prostor, po obnovení činnosti pak za dodržení nastavených podmínek.

Děkujeme týmům vzdělávacích akcí, jejichž výrazná většina se rozhodla kurzy i přes ztížené podmínky uskutečnit, převést do online prostoru nebo časově posunout.

Děkujeme všem, kteří pečovali o své blízké, dodržovali pravidla karantény a přispěli k tomu, jak jsme se jako společnost se současnou situací vypořádali.

Na příklady této nezištné a vytrvalé pomoci se můžete podívat na webu skaut.cz.

Jako skauti věříme tomu, že je třeba usilovat o lepší svět. Naplňuje nás velkou radostí, že jsme společně (opět) ukázali, že je to možné.

S poděkováním a stiskem levice

Eva Staněk, náčelní

Marek Baláš – Čiča, náčelník

Josef Výprachtický – José, starosta

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 968x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu