....

Chyba na stránce: Projekt Skautské pomoci Lince seniorů je uzavřen: děkujeme všem zapojeným! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/5178-projekt-skautske-pomoci-lince-senioru-je-uzavren-dekujeme-vsem-zapojenym"

Projekt Skautské pomoci Lince seniorů je uzavřen: děkujeme všem zapojeným!

Projekt Skautské pomoci Lince seniorů je uzavřen: děkujeme všem zapojeným!

Před dvěma a půl měsíci jsme se společně pustili do pomoci Lince seniorů organizace Elpida, k 31. květnu 2020 byla naše spolupráce s Elpidou uzavřena. Naším cílem bylo co nejvíce ochránit ty nejzranitelnější, seniory a seniorky, a ulehčit jim v nesnadné době. Díky všem skautským dobrovolníkům a dobrovolnicím, kteří k tomu přispěli. 

Milé sestry, milí bratři,

vyřídili jste stovky poptávek po rouškách, nákupech, doručení léků nebo venčení pejsků. A k tomu jste mnohdy přidali povzbuzení, popovídání, mezilidský kontakt, který starším lidem tolik chyběl. Celkem se vás do Skautské pomoci zapojilo na sedm stovek! Za to, jak jste se po ty týdny naplňovali skautský slib a zákon vám patří velký dík. 


Ten v průběhu uplynulých týdnů zazníval od samotných seniorů a seniorek:

Seniorka dopoledne volala, odpoledne už se jí ozval skaut Jirka, všechno jí zařídil, byl hrozně milý, je s ním v kontaktu. Je hrozně nadšená, bývala taky skautka a hrozně ráda vidí, že se u skautů nic nezměnilo, úplně jí to dojalo a pláče, mám to všem vyřídit, že jsme skvělí a že skauti jsou skvělí a že jsme jí pomohli jako už dlouho nikdo.

Senior chce poděkovat za skautskou pomoc a doručení roušky. Včera volal, cítil se zoufale, celý život vše zvládal sám a najednou tohle (nouzový stav, zdravotní rizika, přátelé též ohrožení) . Dneska ráno přišel skaut a přinesl mu dvě roušky. „Víte Vy co? Vrátilo mi to víru v lidi. A taky naději, že zase bude líp."


A díky posílá také Elpida:

Chci Vám všem jménem Linky seniorů moc poděkovat. Před vyhlášením nouzového stavu jsme tušili, že budeme potřebovat naši linku provázat s někým kdo seniorům poskytne konkrétní praktickou pomoc. Jak bude situace vypadat, co budou senioři potřebovat a jak velká bude poptávka po konkrétní pomoci byla pro nás velká neznámá. Vaše ochota do spolupráce jít pro nás byla velkou úlevou.
A samotný průběh spolupráce, to byla radost, vděk, hrdost...Všichni v týmu jsme žasli nad tím jak rychle si poptávky jednotliví skauti přebírají a plní. Přijímat vděčné hovory seniorů, kterým se díky vám dostalo pomoci, to byla krása.
Pro většinu z nich vaše návštěva znamenala mnohem víc než jen praktickou pomoc. Bylo to poselství. O tom, že dobro mezi lidmi stále je, o tom že nejsou společností zapomenuti, o tom, že někdo je ochoten riskovat pro to, aby oni byli uchráněni před rizikem.
Moc si vážím každého z vás kdo věnoval svůj čas těm, kdo to v době krize potřebovali. Vážím si spolupráce s vámi a věřím, že pro případné další krize jsme připraveni. My na Lince seniorů rozhodně ano - a technicky ještě lépe než tomu bylo nyní.

(Kateřina Bohatá, vedoucí Linky seniorů)

 

 


Pokud jste s některým se “svých” seniorů domluvení na dlouhodobé pomoci, určitě v ní můžete pokračovat, pokud vám to současné časové možnosti dovolují - jen je informujte o tom, že projekt Skautské pomoci je nyní oficiálně uzavřený a další poptávky Linka seniorů nepřijímá. Budeme rádi, když Skautská pomoc bude moci zůstat uzavřená trvale. Ale pokud se epidemická situace v budoucnu změní, jsme samozřejmě připraveni ji s vaší pomocí opět otevřít. 

 

Děkujeme za vaši skautskou službu a náš společný velký skautský dobrý skutek!

S pozdravem a stiskem levice,

Bára Trojak - Brambůrka

Ondřej Peřina - Jerry

Lenka Šablová - Prskavka

David Urban - Ňuf

Ondřej Vokál - Vokin 

zkrátka tým Skautské pomoci :)

Petr Vaněk - Permi 
místostarosta a koordinátor koronavirových opatření

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 880x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu