....

Chyba na stránce: V Canvě nově vytvoříš poutavé GIFy! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/3350-canva-tvorba-gifu"

V Canvě nově vytvoříš poutavé GIFy!

V Canvě nově vytvoříš poutavé GIFy!

Statické obrázky mohou ve vizuálně zahlceném prostředí zapadnout. Pomoci mohou videa nebo pohyblivé obrázky, zkráceně GIFy. Ty je nyní možné vytvořit ještě jednodušeji: ve webovém grafickém nástroji Canva! Díky tomu můžeš rozpohybovat svou práci v Canvě na pár kliknutí.

Jednoduchost práce...

Předem nezapomeň, že pro tvorbu skautské grafiky v Canvě musíš mít přístup do skupiny skautské grafiky a/nebo používat společný Canva účet. O všem podstatném se dozvíš zde.

 

Svůj vlastní GIF vytvoříš úplně stejně, jako když vytváříš jakékoli jiné dílo: zvolíš si rozměr výstupu, umístíš vše tak, jak potřebuješ (a v souladu se Skautským vizuálním stylem) a nakonec klikneš na tlačítko “Stáhnout”. Zde zvolíš „Animovaný GIF / film – experimentální” a potvrdíš. Aby vše fungovalo, musíš mít uložené veškeré změny.

 

Obrázek k tomuto článku můžeš “rozpohybovat” zde: https://www.canva.com/design/DACblAWnsFw/6jHNqyd_XoKBiYbpZMPjag/remix.

 

Následně se Ti otevře okno, ve kterém najdeš náhled a možnost vybrat si z 6 různých přednastavených animací. Vyzkoušej si všechny, jakmile budeš mít zvolenou pro Tebe nejlepší variantu, výsledek si stáhneš buď jako GIF nebo jako video (ve formátu .mp4). Formát závisí na Tvých potřebách, kvalitou se bohužel neliší.

… znamená jednoduchost výsledku

Podpora tvorby GIFů v Canvě ovšem neznamená, že Ti z videa dokáže udělat GIF. Od toho existují jiné nástroje, např. GIF Maker webového portálu Giphy.

 

GIFy samy o sobě mají několik omezení: především nejsou kvalitní (podporují pouze maximálně 256 barev). Z toho důvodu nedoporučujeme animovat fotografie, výstřižky obrazovky nebo jiné mnohobarevné materiály. A taky nefungují na hlavní stránce Křižovatky. :(

 

Protože je samotný způsob animace v Canvě velmi jednoduchý a nepodporuje žádné možnosti nastavení, nedoporučujeme jej ve většině případů používat ani na výstupy s velkým množstvím textu, jehož zdlouhavé zobrazování příjemce sdělení unudí.

Výsledek nyní můžeš přímo nahrát na Facebook

Kromě GIFové novinky v Canvě určitě rád(a) uslyšíš o GIFových novinkách z Facebooku. Na něj teď můžeš všechny pohyblivé obrázky nahrávat přímo (a ne prostřednictvím dalších služeb jako doposud). Chovají se stejně jako video, takže s drobným zpožeděním (z důvodu nahrávání a následného zpracovávání Facebookem). Takže hurá s výstupy na vaše události, oddílové stránky a střediskové skupiny. :)

Veškeré připomínky, náměty a tipy týkající se Skautského vizuálního stylu nebo skautské grafiky piš na logo@skaut.cz nebo do skupiny Bavíme se o skautské grafice. Děkujeme!


Lukáš Neuheisl

redaktor externí komunikace

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3031x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu