....

Chyba na stránce: Vládní zákaz organizovaných aktivit znemožňuje skautské schůzky i výpravy - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/5443-zakaz-organizovanych-aktivit-pro-deti-je-v-pes-4-obnoven-od-18-prosince-znemoznuje-schuzky-i-vypravy"

Vládní zákaz organizovaných aktivit znemožňuje skautské schůzky i výpravy

Vládní zákaz organizovaných aktivit znemožňuje skautské schůzky i výpravy

Vláda ČR rozhodla 14. prosince na PES 4 a vydala mj. usnesení č. 1332, kterým s platností od pátku 18. prosince zakazuje skautskou a obdobnou činnost. 

Upraveno 2. ledna 2021: Tento zákaz platí aktuálně do 10. ledna. Lze předpokládat, že ani s 10. lednem ale neskončí. Více čtete v tomto článku na Křižovatce, podporu pro program na dálku hledejte na skaut.cz/skautingdoma.

Stejně jako v období říjen až listopad je opět výslovně zakázána naše běžná činnost. Tímto jsou zakázány všechny družinové, oddílové a střediskové schůzky, výpravy i podobné aktivity pro osoby ve věku 6 až 18 let. Výkonná rada důrazně doporučuje stejně přistoupit i k aktivitám pro děti mladší šesti let

Omezení je aktuálně platné do 23. prosince, ale pokládáme za vysoce nepravděpodobné, že tato konkrétní omezení skončí ještě v roce 2020. Pokud bude v novém roce třeba obnovit činnost opět výlučně distanční podobě, všechny zdroje na skaut.cz/skautingdoma jsou nadále k dispozici.

Na ostatní aktivity se vztahují podmínky platné pro běžnou veřejnost, mj. maximální velikost skupiny 6 osob, zákaz poskytování ubytovacích služeb apod. Přehledně by se platná omezení měla od 15. prosince objevovat na https://covid.gov.cz/

Distribuce Betlémského světla není naší běžnou činností a výslovný zákaz se na ni nevztahuje. I nadále platí dříve vydaná doporučení celostátního týmu Betlémského světla a koronavirového týmu, přibylo k nim především omezení velikosti skupiny na 6 osob. Nadále doporučujeme provádět rozdávání světla mimo budovy a pečlivě promyslet udržování rozestupů ve frontách. Pomoci může (ale není povinné) postupy konzultovat například s obecním úřadem nebo městskou policií. Do distribuce Betlémského světla se mohou při dodržení plné obezřetnosti zapojit i osoby mladší 18 let, zapojení dětí ale nedoporučujeme. 

Skautská pomoc, do které je po celém Česku zaregistrováno již přes 800 dospělých skautek a skautů, pokračuje bez omezení i během svátků. 

Jsme na konci roku, který byl mimořádně náročný a zůstává jím až do samotného konce. Děkujeme všem, kteří jste celý rok zodpovědně přistupovali ke zdraví svému i zdraví osob, za které nesete zodpovědnost, stejně jako k naplňování skautského poslání v nezvyklých čase. 

Se stiskem levice

Josef Výprachtický - José
starosta

Petr Vaněk - Permi | koronavirus@skaut.cz 
místostarosta a koordinátor koronavirových opatření

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1637x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu