....

Chyba na stránce: Zakládání nových oddílů - zjištěné překážky, které do budoucna chceme vyřešit - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/4112-zakladani-novych-oddilu-zjistene-prekazky-ktere-do-budoucna-chceme-vyresit"

Zakládání nových oddílů - zjištěné překážky, které do budoucna chceme vyřešit

Zakládání nových oddílů - zjištěné překážky, které do budoucna chceme vyřešit

V posledních měsících jsme se věnovali zjišťování a diskuzím o různých překážkách při vzniku nových oddílů, které komplikují jejich začátek, a dalšími souvisejícími věcmi, které by měly do budoucna pomoci zájemcům o založení. Přečtěte si dokument, který jsme k problematice sepsali a shrnuje ty hlavní identifikované překážky a směr, kterým bychom se při jejich řešení chtěli v dalších měsících (a letech) vydat.

Realizace strategického tématu zakládání nových oddílů (ZNO) má zajistit vznik a poskytování kvalitní podpory činovnicím a činovníkům i dalším zájemcům, kteří se rozhodnou založit nový oddíl. Součástí tématu je i snaha o odbourání překážek, které dnes zbytečně komplikují vznik nových oddílů. Zároveň chceme zajistit, že i přes případné zjednodušení v procesu zakládání, budou i nadále vznikat kvalitní a funkční nové oddíly.

Proto jsme v posledních měsících (a před tím už v roce 2017 v době přípravy samotného strategického tématu) získávali informace z hnutí, oslovovali a povídali si s lidmi z organizace i ze zahraničí, a pak také přímo osobně diskutovali na dvou menších setkáních v SI V Brně a v Praze. V kombinaci s elektronickým získáváním informací přes dotazník pro vybrané jednotky, které nikdy nezakládaly, ale i on-line dokumenty a e-maily s lidmi, kteří se zakládáním zkušenost mají, jsme získali představu, jaké věci zakládání komplikují i to, jak bychom mohli s takovými překážkami do budoucna lépe naložit.

Nalezli jsme tak bariéry, které jsou při zakládání nových oddílů klíčové a má smysl je odbourat. (zároveň jsme získali i nemalé množství dalších podnětů a individuálních či z celkového pohledu zanedbatelných překážek, kterými se ale nemá smysl v projektech zabývat, protože přínos jejich řešení nerelevantní)

Mezi osobami, které jsme oslovili a se kterými jsme téma probírali, byl vzorek osob, co už oddíl zakládal, stejně tak i část osob a jednotek, která to z různých důvodů ještě nezkoušela. Stejně tak jsme téma řešili i s nečleny, kteří za sebou mají čerstvou zkušenost se vstupem do organizace a založením nového oddílu, tak i s nečleny, kteří by nový oddíl teprve rádi v dalších měsících a letech založili.

>>Vše naleznete v tomto dokumentu.<<

Šárka Pavlásková
koordinátorka projektu Zakládání nových oddílů

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1975x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

2 Názory
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu