....

Chyba na stránce: Nová databáze základen na Křižovatce - Co v ní najdu a jak? - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/2074-nova-databaze-zakladen-na-krizovatce-co-v-ni-najdu-a-jak"

Nová databáze základen na Křižovatce - Co v ní najdu a jak?

Nová databáze základen na Křižovatce - Co v ní najdu a jak?

Na Křižovatce máme novou databázi základen, tábořišť a dalších nemovitostí, které je možné si vypůjčit a využít na výpravy a další akce. Jak funguje a co je možné v ní najít?

Databázi najdeme na adrese http://krizovatka.skaut.cz/skautske-zakladny a samozřejmě na ní jsou odkazy všude na Křižovatce. Třeba na stránce Vedení oddílu je rovnou přidané vyhledávací okno a odkazy jsou samozřejmě v menu, nahoře a i dole.

Co v databázi najdeme?

Aktuálně 134 různých základen a tábořišť po celé ČR, což je zatím jen zlomek základen, které skauti půjčují. Databáze využívá data o nemovitostech, která jsou zadána přímo ve skautISu.

Pokud tedy máte ve skautISu zadané nějaké klubovny nebo jiné nemovitosti (z různých důvodů – pro zobrazení náborových informací na mapách, pro zapojení do skautské energie nebo pro evidenci pojištění) můžete k nim teď snadno přidat i informace a nastavení potřebné pro pronajímání - půjčování a zobrazovat je rovnou v databázi základen na Křižovatce. Jednoduše tak budete všechno spravovat na jednom místě a nebudete muset nic zadávat dvakrát a hlídat, zda jsou informace všude aktuální. Více o tom, jak nemovitosti správně zadat a nastavit pro zobrazení v databázi najdete ve speciálním článku pro správce.

Ve skautISu jsou v tuto chvíli už tisíce nemovitostí. Ne všechny jsou samozřejmě určeny k půjčování, ale i tak se dá předpokládat, že k aktuálním 134 základnám budou rychle přibývat další.

Přečtěte si návod, jak do databáze dostat svoji základnu, klubovnu nebo tábořiště.

Jak základny hledat?

Na webu http://krizovatka.skaut.cz/skautske-zakladny najdeme jednoduchý vyhledávací formulář:



Ten předpokládá tři obvyklé situace při plánování výpravy:

  • Víme přesně, kam chceme a hledáme jen kontakt na správce nebo odkaz pro objednání základny - zadáme název základny, zobrazí se nám její záznam a máme hned informace, které jsme potřebovali
  • Víme, kam chceme, ale nevíme, jaké tam jsou základny – zadáme jméno obce. Třeba tam je základen více a budeme si moci vybírat…
  • Tušíme jen rámcově, kam chceme a plánujeme si vybírat podle toho, jaké jsou možnosti – vyfiltrujeme si základny ve vybraném kraji (nebo pomocí klávesy ctrl ve více krajích najednou)

Pokud potřebujeme vyhledávat podle dalších kritérií, ať už je to třeba cena, kapacita nebo snad dostupnost internetu :-), můžeme kliknout na tlačítko „Zobrazit rozšířené filtry“ a svoje vyhledávání tak upřesnit:


Ať už zadáme jen jednu věc nebo naklikáme spousty upřesnění, pokračujeme kliknutím na tlačítko hledat. Výsledkem je seznam nalezených základen:



Pokud do vyhledávacího formuláře nezadáme nic, zobrazí se nám všechny základny, co v databázi jsou.

U každého výsledku si můžeme snadno zobrazit jeho polohu na mapě (odkaz zobrazit na mapě – vpravo pod modrým tlačítkem – otevře Google mapy v novém okně, takže se snadno můžeme podívat, jak to vypadá v okolí) nebo detail základny s více informacemi (kliknutím na název základny nebo na modré tlačítko „Zobrazit detaily“).

Z detailů základny se pak můžeme dozvědět poměrně dost informací:



Vyzkoušejte si, jak databáze základen funguje, a těšte se na přibývání dalších základen do nabídky. Pokud spravujete vlastní základnu, podívejte se na návod, jak ji do databáze dostat a upravit.

František Šereda (Moulin)
asistent organizačního zpravodaje

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 5489x

Práce s článkem

2
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

12 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu