....

Chyba na stránce: Návody pro správce: Rezervace základen - jak funguje v pilotním provozu - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/zakladny-taboriste/2130-navody-pro-spravce-rezervace-zakladen-jak-funguje-v-pilotnim-provozu?tl=comments"

Návody pro správce: Rezervace základen - jak funguje v pilotním provozu

Návody pro správce: Rezervace základen - jak funguje v pilotním provozu

Práce s rezervacemi je v tuto chvíli ještě v testovacím provozu a podle toho, jak se co osvědčí, bude se dále vylepšovat a rozšiřovat, samozřejmě i na základě vašich požadavků (můžete je posílat na registrace@skaut.cz). 

V tuto chvíli je možné ručně ve skautISu zakládat rezervace, schvalovat je a následně je zobrazovat v kalendáři, který je možné například vložit na web základny. 

Zakládání rezervací

V tuto chvíli se rezervace zakládají pouze ručně. Správce základny (nastavený u souboru nemovitostí nebo každý, kdo má pro příslušnou jednotku roli vedoucí/administrátor) může rezervaci založit na záložce rezervací. K té se dostane nejlépe asi na záložce “Nemovitosti a základny” u naší jednotky. Dole v tabulce “Objekty užívané jednotkou” klikneme na tlačítko “Detail užívání” u objektu, ke kterému chceme rezervaci zadat. Objeví se nám obrazovka s dvěma dostupnými záložkami. Druhá z nich je právě “Rezervace a půjčování”. Tu vybereme a hned nahoře je k dispozici tlačítko “Založit rezervaci”. Po kliknutí na něj se otevře formulář, kam můžeme zadat potřebné informace o rezervaci:  

Založenou rezervaci pak musí správce nemovitosti schválit. 

Schvalování rezervací

V seznamu rezervací se klikne u vybrané rezervace na tlačítko detail (poslední sloupeček tabulky):

 Otevře se přehled o rezervaci a v něm už stačí jenom dole kliknout na tlačítko "Schválit rezervaci":

Takto by to mělo jít každému, kdo má u jednotky ke které patří příslušný soubor nemovitostí roli vedoucího/administrátora. U souboru nemovitostí je také možné kohokoli nastavit jako správce, který to pak bude schopen provádět také. 

Schválené rezervace se pak zobrazují v kalendáři, který je pak možné vložit do různých webů dle potřeby.

Zobrazení rezervací v kalendářích

Na stránce detailu užívání ve skautISu (záložka vedle záložky “Rezervace a půjčování”) jsou k dispozici odkazy na dva různé kalendáře - veřejný - se základními údaji o obsazenosti a správcovský - s rozšířenou sadou údajů, kontakty na rezervujícího atd. 

Kalendáře jsou ve formátu iCal, takže je možné je pohodlně přidat do google kalendářů a třeba také zobrazovat na webu základny. 

Děkujeme za všechny návrhy na vylepšení. Pište je do komentářů nebo ještě lépe posílejte na registrace@skaut.cz.

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 2470x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu