....

Chyba na stránce: Hledáme vzdělavatelské týmy, které by se pustily do nového vzdělávacího formátu - VOR - víkend pro oddílové rady - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/oddil/vzdelavani/4513-chteli-byste-pilotovat-usporadat-novy-typ-skautskeho-vzdelavani-vor-vikend-pro-oddilove-rady-stahnete-si-metodicky-pokyn-ktery-vam-rekne-jak-se-do-toho-pustit"

VZDĚLÁVÁNÍ


K dobrému vedení oddílu je třeba dobré a průběžné vzdělávání. To povinné, ale i další – rozvojové. Neváhej a ponoř se do něj, najdi si to nejlepší pro sebe nebo pro další členy vaší oddílové rady.

Hledáme vzdělavatelské týmy, které by se pustily do nového vzdělávacího formátu - VOR - víkend pro oddílové rady

VOR je vzdělávací akce zaměřená na podporu činnosti oddílových rad a fungování družinového systému v oddílech. Jako taková předpokládá účast skutečných oddílových rad, včetně rádkyň a rádců mladších patnácti let, pokud tito v oddíle působí.

Skautské vzdělávání považujeme za kvalitní. Přesto se domníváme, že v řadě oddílů se nedaří využívat družinový systém jako zásadní prvek skautské výchovné metody. I když vedoucí absolvují např. kvalitní vůdcovské kurzy, neznamená to, že se jim podaří přenést do oddílu všechnu inspiraci z kurzu. Dílem to může být proto, že tuto inspiraci nezískali současně i další členové oddílové rady.

VOR má pomáhat překlenout mezeru mezi skautským vzděláváním a oddílovou realitou. Má být příležitostí pro inspiraci a podporu celých oddílových rad.

V průběhu VORu má být řada programů koncipovaných tak, aby je oddílová rada prožívala společně, aby řešila skutečné problémy a plány vlastního oddílu, aby uplatňovala specifické role vedoucích a rádců.

VOR může být uspořádán buďto ve formátu jednoho "přídavného" víkendu k vůdcovskému kurzu nebo jako samostatná vzdělávací akce v rozsahu několika víkendů.

Zaujala vás myšlenka VORu a chtěli byste více informaci?

V tom případě si stáhněte metodický pokyn, který by vám měl odpovědět na všechny otázky. Pokud i po přečtení nějaké otázky zbudou, neváhejte napsat na email vzdelavani@skaut.cz.


Michal Peroutka - Pérák
koordinátor vzdělávání

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 1420x

Práce s článkem

0
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

6 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu