Weby a skautIS: Novinky ve skautISu 13.0

weby a SkautIS
 12.4 NOVý skautIS Určeno pro: Návštěvník

Co je nového?

Minulý týden (28. května 2020) jsme úspěšně nasadili do ostrého provozu nový skautIS - verzi 13.0.1. V nové verzi jsme učinili první nutné úpravy k tomu, aby mohly jednotky provádět on-line aktualizce údajů o svých členech. To umožní zaslat rodičům výzvu k provedení aktualizace údajů o dítěti, rodiče budou moci údaje zkontrolovat a jednotka si je bude moci aktualizovat. Celá funkčnost nyní prochází interním testování a prozatím není určena pro obecné používání. Nově tak lze u všech osob najít novou záložku Rodiče a každý si může své rodiče přidat. Obdobná úprava byla provedena v kontaktech. U dětí do 18 let jsou kontakty rodič vyčleněny do vlastní tabulky pro větší přehled.

Mimo to jsme v této verzi provedli úpravy kolem převodů čísel do STS od jiných operátorů (záměna kódu ČVOP za kód OKU), nasadili jsme nové vylepšené ikony napříč skautISem. Dále jsme rozšířili pravidelné exporty pro přípravu podkladů pro jubilanty, bylo provedeno upřesnění vybraných položek v přihlášce do SE.

V rámci oprav byly vyřešeny chyby kolem exportů osob, možnosti zadávat omezenou délku znaků navštěvované školy na členské kartě.

 

Nové funkce dostupné ve skautISu 13.0.1:

* Nová záložka Rodiče u každé osoby.

* Při přechodu čísla od jiného operátora do STS již lze zadat bez omezení kód OKU

* Napříč skautISem používáme nové ikony

 

Co jste možná přehlédli v předchozích verzích:

* Pro každou osobu zaveden slevový kód do JUNshop

* V evidenci majetku jsme umožnili evidovaný majetek označit štítkem a to napříč všemi sklady v rámci celé jednotky. Je umožněn také hromadný export inventurních štítků.

* Vylepšena stránka pro změnu hesla uživatele

 

Celý popis nasazené verze naleznete na webu nápovědy https://napoveda.skaut.cz/skautis/nove-verze/13-0. Věřím, že nové funkce oceníte a alespoň trochu vám zjednoduší práci se systémem.

 

Jan Mesl (Mýval)

správce skautského informačního systému

 


 

Detainí popis novinek a oprav:čtěte víc v článku nápovědy skautISu

 

 

sledujte nás na facebooku

facebook.com/skautIS 

 

Nemáte zájem o zasílání informací mailem?