....

Chyba na stránce: Pomoz nám udělat příručku pro vedení oddílu co nejlepší. Hledáme začínající i zkušené vedoucí, kteří nám dají zpětnou vazbu - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/clanky-na-webu/5630-pomoz-nam-udelat-prirucku-pro-vedeni-oddilu-co-nejlepsi-hledame-zacinajici-i-zkusene-vedouci-kteri-nam-daji-zpetnou-vazbu?tl=comments"

Pomoz nám udělat příručku pro vedení oddílu co nejlepší. Hledáme začínající i zkušené vedoucí, kteří nám dají zpětnou vazbu

Pomoz nám udělat příručku pro vedení oddílu co nejlepší. Hledáme začínající i zkušené vedoucí, kteří nám dají zpětnou vazbu

Už několik let připravujeme tzv. vůdcovský handbook - příručku, která bude základním pomocníkem při vedení skautských oddílů. Je velkou výzvou připravit ho tak, aby byl užitečným pomocníkem pro ty, kteří s oddílem začínají, ale také aby se do něj nezdráhali nahlédnout ani ti zkušenější. Má nabízet ucelený obrázek o vedení oddílu, nabídnout rovnováhu mezi příliš velkým detailem a klouzáním po povrchu témat. 

Máme za sebou stovky hodin práce při tvorbě textů, teď potřebujeme tvou zpětnou vazbu. Hledáme několik

  • vedoucích oddílů, kteří jsou v začátcích - tedy kteří se chystají v brzké době oddíl převzít, popř. ho vedou jeden až dva roky. 
  • zkušenějších vedoucích oddílů - tedy takových, kteří vedou oddíl více než dva roky.

Nevadí, pokud nejsi přímo vedoucím, ale členem oddílové rady, které se aktivně na vedení podílí a má přehled o celkové agendě. 

Protože je příručka zaměřená zejména na oddíly skautské výchovné kategorie (rozšíření pro další kategorie budou následovat, pokud už neexistují), je třeba, aby ve vašem oddíle byli skauti a skautky zastoupeni.

Jak bude naše spolupráce vypadat

  • Pošleme vám v následujícím týdnu texty hanbooku společně s krátkým představením toho, co to ten handbook vlastně je.
  • Očekáváme od vás, že do konce června handbook pročtete a dáte nám zpětnou vazbu dle konkrétních instrukcí (možnost komentovat text přímo, stručné zhodnocení každé kapitoly v dotazníku, celkové zhodnocení).
  • Je třeba počítat s tím, že vám to zabere několikhodin čtení - obsáhnout celou agendu vedení oddílu není možné na pár stránkách. 
  • Vaši zpětnou vazbu zpracujeme během léta. Jako poděkování za vaši pomoc bychom vám rádi usnadnili pořízení této publikace, která vyjde na přelomu roků 2021 - 2022 (ve formě slevy nebo zdarma, podle míry vašeho zapojení). 

Máte-li chuť a čas nám pomoct, napište prosím obratem na ondrej.kupka@skaut.cz - ozveme se vám zpět s bližší domluvou a informacemi. Jsme přesvědčeni, že nám to pomůže výslednou knihu udělat výrazně lepší pro budoucí čtenáře.

Předem děkujeme a těšíme se na spolupráci!

za autorský tým handbooku
Ondřej Kupka - Dick

 

 

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 479x

Práce s článkem

1
kladných hlasů

Diskuse o článku

1 Názor
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu