....

Chyba na stránce: Poslechněte si audioknihu Listy Jurovi, podporující skautské vůdce - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/3151-audiokniha-listy-jurovi&sa=D&ust=1521704999876000&usg=AFQjCNFSxGQuc4XizxNFB5YfNZ9V5fx4AA"

Poslechněte si audioknihu Listy Jurovi, podporující skautské vůdce

Poslechněte si audioknihu Listy Jurovi, podporující skautské vůdce

Poslechněte si audioknihu Listy Jurovi. Jedna z nejlepších metodik podporujících skautské vůdce, vyšla prvně v roce 1935 pod názvem Listy vůdci. Od té doby se stala nejvydávanější metodickou příručkou o vedení skautského oddílu. Ač od jejího napsání uplynulo více než 80 let a mnoho se změnilo, je s podivem, jak základní rady a poučky platí dodnes.obal_cd-01

Že nejde pouze o planá slova dokazují instruktoři vůdcovského kurzu GONG, kteří se v roce 2016 rozhodli knihu načíst do audiopodoby pro lepší šíření v dnešním světě.

Z (audio)knihy si můžete poslechnout úvod a první kapitolu, nebo si celou knihu díky vstřícnosti tvůrců stáhnout, na stránkách Skautského institutu.

Kniha Listy Jurovi a něco navíc

Rozšířené vydání původních Listů Jurovi vyšlo v roce 2015 obohacené o další články, úvahy, vzpomínky, hry a životopisná data, doplněné linoryty a fotografiemi. Seženete ji ve skautském obchodě.

Velen Fanderlík

Velen Fanderlík byl vůdčí postavou československého skautingu po desítky let, ať u nás či později v exilu. Ovšem kromě zastávání vysokých činovnických funkcí byl jeho zájem orientován především na program a výchovu skautů a skautek.

Kromě publikace Listy Jurovi napsal Velen několik dalších knih a především desítky, možná stovky článků v časopisech, k nimž často přidal jeho charakteristické obrázky. Záběr byl široký od filosofického pohledu na skauting, přes metodiku, psychologii, vzpomínky až po konkrétní praktické návody jak tábořit či hrát hry. Z textů je vybráno několik, které si zachovaly svou nadčasovost a doplňují úvodní knihu.

Za TDC
Petra Daněčková (Peťule)
redaktorka interní komunikace

Save

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 3560x

Práce s článkem

3
kladných hlasů

Diskuse o článku

0 Názorů
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu