....

Chyba na stránce: Vyrobte si táborová oddílová trika s novým logem. Snadno díky šabloně! - Křižovatka"

URL: https://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/2535"

Vyrobte si táborová oddílová trika s novým logem. Snadno díky šabloně!

Vyrobte si táborová oddílová trika s novým logem. Snadno díky šabloně!

Chcete působit na táboře jako jeden tým pod jedním dresem? Nechte si vyrobit vlastní trička s novým skautským logem a s odkazem na svůj oddíl. Pomocí jednoduché šablony stačí přepsat text, vyexportovat hotový návrh do pdf a rovnou poslat výsledný design spolu s tričky do sítotiskové tiskárny, kde vám zajistí potisk. A jestli máte designérské schopnosti a chcete si joooo vyhrát, na tričkách je spousta místa k doplnění další grafiky - třeba vašich oddílových nebo táborových motivů.  

Jak budou táborová trika vypadat?

Skautská identita na tričkách je tvořena logem v jednobarevné verzi a novým písmem SKAUT Bold. Jedná se o dva identifikační štítky. Malý patří dolů k lemu a velký na záda či hruď (ukázáno v náhledu). Barvy písma a loga jsou totožné, ale můžete si je volit podle vlastních potřeb. Jedním z principů nového skautského vizuálního stylu však bude nekontrastnost, tak toto pravidlo zohledněte, ať to není barevně příliš velká diskotéka, spíš aby to pěkně ladilo. Dodržte také důležité pravidlo, které se týká práce s jednobarevným logem - chodský pes v lilii musí být vždy tmavší než podklad!

VYTVÁŘÍME TÁBOROVÉ TRIKO KROK ZA KROKEM

1. Požádejte o vstup do šablony Canva

Šablony k designům na trička jsou pro vás připravené v jednoduchém interaktivním programu Canva. Ten je velmi intuitivní, a proto vhodný také pro naprosté grafické greenhorny. Stačí jenom upravovat šablony - přepsat texty, navolit si vlastní barvy a uložit vlastní design. Abyste ale mohli s programem pracovat, potřebujete se do něj přihlásit. 

Napište nám svůj email do FORMULÁŘE a my vám přidělíme práva k programu.

2. Vyberte si tmavost trička a potisku

Pokud chcete tisknout přes tmavé tričko světlý potisk, je třeba vybrat takovou verzi loga, která má v sobě okolo hlavy chodského psa vykreslený štít. Pokud chcete tisknout přes světlé tričko tmavý potisk, hlava chodského psa nesmí být obklopená štítem. Jedná se o pravidlo nového skautského vizuálního stylu, které upravuje používání jednobarevného loga. Je k tomu jednoduchá pomůcka - pes musí být vždy tmavší.

Vyberte si svou variantu (barvy jsou ilustrační, můžete si je v programu měnit). Proklikem na odkaz či obrázek se už dostanete rovnou do programu Canva. Samozřejmě ale musíte mít práva (viz krok 1). Jamile budete přesměrováni do programu, kliknete na tlačítko REMIX a už můžete editovat svůj vybraný design.

Malý štítek (logo se štítem)

 Velký štítek (logo se štítem)

 Malý štítek (logo bez štítu)

Velký štítek (logo bez štítu)

 

3. Upravujte design

V zobrazené šabloně přepište název oddílu (stačí kliknout na textové pole). Měnte také barvy písma a loga podle svých potřeb. Nezapomínejte, že pracujete na bílém pozadí, které v reálu nahradí barevný povrch trička. Uvažte vhodnost barevné kombinace (a poslední připomenutí - nezapomínejte na pravidlo, že pes je vždy tmavší než podklad!)

4. Exportujte design

Když máte vše vyladěno, je potřeba připravit design pro tiskárnu. Klikněte v pravé horní nabídce programu na políčko Download. Potom si v dolní nabídce nově zobrazeného menu rozbalte rozšířené menu poklikem na možnost Options. Zde zaškrtněte volbu Download with a transparent background. Nakonec klikněte na tlačítko PDF: for print. V tuto chvíli by se vám měl začít stahovat finální design do počítače ve formátu tiskového pdf. 

 

5. Zadejte výrobu tiskárně

V nově vytvořeném pdf souboru máte svůj nový design na trička. Teď je potřeba poslat design spolu s tričky (poraďte se nejdříve, jaká jsou pro tisk vhodná) do sítotiskové tiskárny. Váš design je v křivkách, proto je možné ho donekonečna zvětšovat nebo zmenšovat bez ztráty kvality. To ale znamená, že potřebujete tiskárně sdělit skutečnou velikost motivu. Nejlepší asi je vytisknout si to na papír a na férovku přeměřit pravítkem :) V tiskárně po vás můžou také chtít zadání, v jaké barvě mají tisknout (nejčastěji podle PANTONE vzorníků). Buď si nechte poradit přímo od tiskárny nebo se poraďte s výběrem barvy motivu s někým, kdo rozumí grafice. 

6. Hotovo! Ať jste na táboře šik!

Za TDC
Tomáš Vovsík

logo

Článek publikoval

Zobrazeno: 6099x

Práce s článkem

7
kladných hlasů

Klíčové výrazy

Diskuse o článku

4 Názory
Komentáře jsou dostupné jen přihlášeným členům Junáka.

Navigace:

  Nahlásit chybu