Atraktivnější odborky vás baví už celý rok. Nechte se inspirovat a mrkněte na nové video.


 Článek, který by tě mohl zajímat! 
Určeno pro: Návštěvník

Atraktivnější odborky vás baví už celý rok. Nechte se inspirovat a mrkněte na nové video.

Už skoro rok aktivně plníte nové odborky. Dalo nám spoustu práce je pro vás udělat zábavnější, aktraktivnější, aby šly z dobou a aby opravdu zaujaly. Takže doufáme, že jsou teď blíže vašim potřebám a vaše malé i větší skautské svěřence skutečně baví. Celý tým pracoval dnem i nocí, aby se výsledek líbil a měl úspěch. A podle ohlasů se nám to podařilo! Máme velkou radost a děkujeme za vaší zpětnou vazbu.

Inspirace pro oddíly

Hledáte inspraci, kde začít? To záleží na tom, jaká oblast vás zaujala a jak celé plnění pojmete. Podívejte se na video, které nerozhodné přesvědčí, že teď už nejde jen o řeči, ale o pořádnou srandu a případně i napětí :) Další inspiraci najdete ve skautských časopisech. Vycházejí tu o odborkách články a různá okénka. Články z časopisu Skaut naleznete i na webových stránkách pod jednotlivými odborkami. 

Odborky jsou teď jednodušší

Odborky jsme zjednodušili zrušením hirearchie odborka-odbornost a zavedením se systému s patronováním. Teď nebude žádná odborka moc těžká, nebo naopak moc lehká! Úkoly si vybírá každý po konzultaci s patronem či patronkou na míru.  Věříme, že si každý vybere z široké palety aktivit.

Jaké odborky máte na výběr

Mrkněte na seznam, z jakých oblastí si můžete volit.

  • umělecké
  • technické
  • tábornicko-cestovatelské
  • humanitní
  • přírodovědecké
  • vodácké
  • služba bližním
  • sportovní
  • duchovní
  • život v oddíle

Už jste to vyzkoušeli?

Už vám zvědavost nedala a vyzkoušeli jste nové odborky ? Ať už při testování,  nebo rovnou "naživo"? Doufáme, že jste si u toho užili hodně zábavy. Jak třeba u poměrně klasického Táborníka/Tábornice, tak u některých zbrusu nových odborek, jako je například Geocacher/Geocacherka? K bláznivému dobrodružství láká také odborka Trosečník/Trosečnice.  K obohacení vašich vědomostí naopak může přispět třeba Ekonom/Ekonomka, či Občan/Občanka. To si každý může vyzkoušet například debaty a vyhodnocování výsledků. Nebo hledat družinové hrdiny ve svém okolí. Třeba takové, které v minulosti omezovaly totalitní režimy a oni přesto dokázali uchránit myšlenky skautingu (a třeba uschovat staré vlajky či kroniky, které máte v klubovnách).

Chceme to dál zlepšovat. Napište nám!

Prostě nápadů na oživení programů celé družiny, oddílu či střediska je nepočítaně a byla by škoda je nevyužít, co říkáte? Určitě neváhejte a zapojte se. A pak se podělte se o své zážitky, postřehy a zkušenosti s námi! Napište přímo na odborky@skaut.cz, nebo přes formulář na webu odborky.skaut.cz.

Věříme, že inspirujete i ostatní!

Za odborkový tým
Tereza Kastnerová (Žába)
Nemáte zájem o zasílání informací mailem?