Zapojte se do připomínkování nové verze Skautského grafického manuálu


 Článek, který by tě mohl zajímat! 
Určeno pro: Návštěvník

Připomínkuj novou verzi Skautského grafického manuálu!

Až do 21. ledna máš čas na připomínkování nové verze Skautského grafického manuálu (SGM). Ta přináší převážně rozšíření pravidel o alternativní verze loga, úpravy a opravy předchozích verzí a jiné změny. Projdi si článek a vrhni se na to!

Připomínkování

Zapojit se do připomínkování můžeš prostřednictvím tohoto dokumentu. Najdeš zde odkaz na připomínkovací verzi SGM i prostor pro komentáře pod jednotlivé upravované stránky (spolu s popisem změn na jednotlivých stránek).

 

Jako u každého připomínkování si vyhrazujeme právo nezahrnout po zvážení konkrétní připomínky do finální verze. Odpovídat budeme převážně plošně a v průběhu zapracovávání připomínek v dokumentu označíme, zdali jsme danou připomínku zahrnuli či ne.

 

Připomínkování probíhá v tomto sdíleném dokumentu.

Připomínkovací verzi SGM najdeš zde.

Změny oproti předchozí verzi

Alternativní verze loga

Hlavní změnou v této verzi je představení alternativních verzí loga (se slovní značkou JUNÁK a bez slovní značky) v závislosti na usnesení XV. Valného sněmu a na následném usnesení Náčelnictva. Základní, tedy doporučená verze loga (se slovní značkou SKAUT) je doplněna alternativními verzemi loga (se slovní značkou JUNÁK a bez slovní značky). Tyto verze však nejsou 100% způsobem identifikace skautských výstupů. Doporučujeme se při používání alternativních verzí loga (i při používání základní verze loga) řídit stránkou 3.3, která ukazuje nástroje a možnosti identifikace.

Více v kapitole 3 SGM.

Členitá lilie

Členité logo se nově stalo symbolem: nově nezastupuje skautské logo a neobsahuje slovní značku. Hodí se však jako dekorativní symbol s bohatou kresbou. Doporučujeme jej využívat ve větším měřítku, aby tato kresba vynikla.

Více na stránce 9.3 SGM.

Další doplňkové symboly

Speciální doplňkové symboly písma SKAUT Bold jsme čas od času doplnili i jinými, samostatnými symboly. Nyní na ně odkazujeme i přímo v SGM.

Více na stránce 9.2 SGM.

Opravy a úpravy

Postupem času jsme i díky zpětné vazbě zachytili různé chyby či nedostatky SGM, které jsme opravili v této verzi: místy jsme něco přebarvili, posunuli, dopsali nebo odstranili, aby výsledek dával smysl, byl pohledný a nijak se významově nezměnil. Děkujeme všem, kteří chyby nahlásili!

Finalizace a vydání

Po ukončení připomínkování se opět vrhneme do práce, abychom tuto verzi SGM vydali do konce ledna. O vydání se dozvíš jak na Křižovatce nebo na webu logo.skaut.cz, tak ve skupinách Bavíme se o skautské grafice, Bavíme se o propagaci skautingu a na stránkách SkautInfo a Propagujeme skauting.

Vyskytla se chyba i jinde v manuálu? Ozvi se

Pokus bys našel/našla chybu či nedostatek jinde v manuálu, stačí vše uvést v sekci “Další komentáře” na konci připomínkovacího dokumentu. Napsat můžeš také na logo@skaut.cz.

 

Děkujeme za všechen čas, který věnuješ připomínkování!

 

Lukáš Neuheisl

redaktor externí komunikace

 

 

Nemáte zájem o zasílání informací mailem?