Připravte se na nový skautský rok s novou webovou šablonou pro oddíly i střediska!


 Článek, který by tě mohl zajímat! 
Určeno pro: Návštěvník

Připravte se na nový skautský rok s novou webovou šablonou pro oddíly i střediska!

Na základě ohlasů rozšiřujeme podporu Skautského vizuálního stylu novou webovou šablonou pro redakční systém WordPress! První verzi si můžete stáhnout (a používat) již nyní, abyste svůj oddílový či střediskový web připravili na nový skautský rok.

Co šablona umí?

Šablona je připravena na redakční systém WordPress, který je jedním z nejrozšířenějších redakčních systémů a pracuje s ním i projekt Dobrý skautský web, který tuto šablonu a podporu k ní také zaštiťuje. Očekávejte tak flexibilnost úprav a širokou škálu možností, které šablona nabízí; kromě běžných článků a stránek také kalendář nebo přehled aktuálních příspěvků z vaší facebookové stránky. A chybějící funkce lze (s citem!) doplnit dostupnými pluginy. Prohlédnout si vše můžete na ukázkovém webu.

 

Na hlavní stránce je jednoduchý rozcestník pro vaše oddíly

 

Celkem máte k dispozici:

  • Kompletní možnosti úprav (logo v hlavičce, texty, tlačítka, pozadí aj.)
  • Přehled oddílů (včetně odkazů na jejich separátní weby) i základní informace o středisku
  • Přehled aktualit
  • Přehled nejnovějších příspěvků z vaší facebookové stránky
  • Kalendář propojitelný s Google Calendar
  • Přehled kontaktů na jednom místě
  • Oddíl “Říkají o nás”, kam můžete umístit (pochvalné) výroky dětí i rodičů
  • Kontaktní formulář, který po vyplnění odešle e-mail na vámi zvolenou adresu (např. střediskovému zpravodaji)

Zájemci i rodiče jednoduše najdou kontakty na důležité osoby díky přehlednému seznamu

Jaká jsou omezení šablony?

Pamatujte, že první verze šablony je zároveň funkčním, ovšem nekompletním produktem. Můžete proto narazit na některé nedostatky či chyby, které jsou převážně kosmetického rázu. Pokud byste však narazili na chybu, která by omezovala funkčnost webu, ozvěte se na logo@skaut.cz nebo do komentářů pod tímto článkem.

 

Zároveň má šablona několik funkcí, které nemusí být na první pohled jednoduše nastavitelné, ale ve skutečnosti to není nic složitého. Vše ulehčí návody, které připravujeme a v nejbližších dnech se objeví na zvláštním webu. A hrát si bezstarostně se šablonou budete moct na speciálním pískovišti.

 

Jakmile vydáme první aktualizaci šablony, proženeme skautskými kanály i návod, jak aktualizaci jednoduše získat. Sledujte proto Křižovatku, facebookovou skupinu Bavíme se o skautské grafice a facebookové stránky SkautInfo a Propagujeme skauting, kde se tato informace zcela jistě objeví.

Jak šablonu získat a nainstalovat?

Šablonu nyní stáhnete přímo z testovacího webu. Dodržujte veškeré pokyny, pro správnou funkčnost totiž potřebujete:

Před instalací šablony je nutné mít nainstalovaný redakční systém WordPress. Návod pro jeho instalaci najdete na webu s návody Dobrého skautského webu.

Kde najdu podporu?

Podporu najdete na webu s návody Dobrého skautského webu.

Kdo za šablonou stojí?

Autorem původní šablony ZerifLite je ThemeIsle.

Autorem této skautské šablony je Jan Teplý – Homin. Šablona spadá pod projekt Dobrý skautský web.

 

Podobně jako u všech článků o Skautském vizuálním stylu připomínáme, že veškeré dotazy, připomínky, podněty či nedostatky můžete zasílat na logo@skaut.cz. V prázdninovém období, prosíme, počítejte s drobnou časovou prodlevou. Díky za pochopení.

 

Reprezentativní web pomůže s nábory

Reprezentativní oddilový web je součást dobré přípravy na náborovou kampaň. V rámci podpory náborů nabizíme také možnost dokoupení dalších propagačních materiálů na skaut.cz/obchod. Pokud se přihlásíte k projektu skautských náborů získáte náborový balíček zdarma. Pro více informací je zde na Křižovatce k dispozici sekce www.skaut.cz/nabory. 

Lukáš Neuheisl

redaktor externí komunikace


 

Nemáte zájem o zasílání informací mailem?