Spočítáme Stromy svobody? Článek pro všechny, kteří sázeli


 Článek, který by tě mohl zajímat! 
Určeno pro: Návštěvník

Spočítáme Stromy svobody? Článek pro všechny, kteří sázeli

V lednu minulého roku jsme vás vyzvali, abyste se připojili ke kampani Nadace Partnerství Stromy svobody. Mnozí z vás tak nejen mapovali, posílali informace a archivní fotografie, ale samozřejmě také sázeli nové zelené obyvatele měst i mezí. 

Máme spoustu zpráv o tom, že jste se přidávali k sázení ve vašich obcích, rozdávali při tom trikolóry a pomáhali všemožnými způsoby. Také třeba víme, že oddíl Ze-Hnje-She-Kha z Malé Strany změnil plány na svou víkendovou výpravu a jel sázet lipovou alej na Říp. Nebo že Bobříci z Havlíčkova Brodu vysadili sto lip nedaleko Golčova Jeníkova a dokonce u toho ještě zvládli udělat sbírku pro místní mládežnické organizace. Prostě samé skvělé zprávy. 

Jedno ale nevíme – kolik stromů svobody vlastně celkově skauti a skautky za minulý rok vysadili. A my bychom to věděli rádi, protože až se nás historie zeptá, měly by mít naše archivy jasno. A taky bychom samozřejmě rádi všem poděkovali ve výroční zprávě, na které se právě začíná pracovat! 

Část z vás své výsadby registrovala přímo u Nadace Partnerství – pak stačí, když vám teď poděkujeme, vaše stromy už máme sečteny. Část z vás ale ne, a pak na vás máme velkou prosbu: vyplňte nám tento jednoduchý formulář. Děkujeme! 

Barbora Trojak | barbora.trojak@skaut.cz
tisková mluvčí Junáka - českého skauta

Petr Vaněk - Permi | petr.vanek@skaut.cz
zpravodaj pro komunikaci a projekty služby společnosti

Nemáte zájem o zasílání informací mailem?