RYCHLE SE PŘIHLASTE A VSTUPTE S ČESKÝM ROZHLASEM NA TÁBOŘE DO ÉTERU!


 Článek, který by tě mohl zajímat! 
Určeno pro: Návštěvník

Rychle se přihlaste a vstupte s Českým rozhlasem na táboře do éteru!

Český rozhlas přinese v během července letošního roku 20 reportáží ze skautských táborů. Přihlaste ten svůj, dostaňte se do vybrané dvacítky a dejte světu vědět o skautingu právě ve Vašem oddíle. Stanete se tak součástí velké prázdninové hry pro dětské posluchače, kterou Český rozhlas připravuje ve spolupráci s Junákem – českým skautem.

V období 3. – 30. července 2017 plánují stanice Českého rozhlasu Radiožurnál a Junior spolu s Junákem - českým skautem velkou prázdninovou hru pro děti ve věku 7‑13 let. Součástí hry a vysílání jsou i návštěvy redaktorů Radiožurnálu na předem vybraných skautských táborech. Mezi tyto vybrané tábory se může právě nyní dostat i ten Váš. Kromě reportáže o oddíle, chodu tábora a lokalitě je cílem návštěvy redaktora také pomoc dětským posluchačům a jejich rodičům s plněním úkolu ze hry. Konkrétní úkol i datum návštěvy bude předem domluveno.

Jak zasáhne spolupráce na hře Váš táborový program? Jedná se o jednorázovou akci, která zabere 3 až 4 hodiny v průběhu jednoho, předem dohodnutého dne. Už před táborem budete s ČRo v kontaktu, dozvíte se, v jaký den k Vám návštěva dorazí, jakou aktivitu u Vás uspořádáte, poskytnete pár informací o Vašem táboře a třeba společnou fotografii. Každý všední den proběhne jeden živý vstup na ČRo Radiožurnál ze skautského tábora někde v Česku a k tomu se Váš oddíl možná ještě objeví ve vysílaném záznamu k samotné hře, možná i vstup na ČRo Junior, případně navíc i do regionálního vysílání. Každopádně, budete slyšet!

Ve spolupráci s Českým rozhlasem vybereme 20 táborů, v závislosti na tom, jak budete rychlí s přihlašováním, ve které dny budete k dispozici (z nich pak vybereme pouze 1), s přihlédnutím k pestrosti geografického pokrytí a možná i k nějaké zajímavosti, která u Vás reportéra potká.

POZOR: Podmínkou realizace je pokrytí 4G/LTE alespoň na jedné síti v místě Vašeho tábora. Toto bude jistě nesplnitelná podmínka pro mnohé tábory, velmi nás to mrzí, ale kvalitní přenos je pro Český rozhlas pochopitelně podstatný. Pokud se velmi chcete zapojit, ale 4G/LTE nemáte, můžete se přihlásit také, možná nakonec bude možné vzít i pár táborů bez 4G/LTE. Počítejte ale s tím, že Vaše šance jsou bohužel výrazně menší. Díky za pochopení.

Díky této letní hře bude o skautingu na vlnách Českého rozhlasu řeč každý den po celý červenec. Je to vynikající příležitost, jak ukázat, co všechno skauting klukům a holkám nabízí a proč je dobrý nápad vyrůstat ve skautském oddíle. Těšíme se na všechny oddíly, které se budou mít chuť zapojit (a nebude jim vadit, že se při to třeba trochu proslaví:).

Přihlašujte se mezi tábory, které se chtějí zapojit do letní hry s Českým rozhlasem v tomto formuláři. Co nejdříve, nejpozději pak do 7. června. Ale na rychlosti přihlášení budeme brát ohled!

Případné dotazy směřujte na komunikace@skaut.cz nebo do komentářů pod článek.

Jitka Taussiková (604 867 970)
tisková mluvčí

Petr Vaněk – Permi
zpravodaj pro komunikaci a projekty služby společnosti

P.S.: A z jednoho z táborů bude navíc 17. července živě vysílat oblíbená moderátorka Lucie Výborná. Bude to zrovna od Vás?

Nemáte zájem o zasílání informací mailem?