Zapojte do táborového nácviku první pomoci aplikaci Záchranka. Můžete vyhrát kamerový dron.


 Článek, který by tě mohl zajímat! 
Určeno pro: Návštěvník

Zapojte do táborového nácviku první pomoci aplikaci Záchranka. Můžete vyhrát kamerový dron

Nedávno uzavřel Junák – český skaut dohodu o spolupráci s aplikací Záchranka. Partnerstvím chceme společně přispět k tomu, aby dovednostmi směřujícími k ochraně života vládlo co největší množství mladých lidí. V rámci spolupráce jsme zatím skautským vedoucím nabídli výukovou verzi aplikace Záchranka nebo vyzvali školou povinné skautky a skauty, aby aplikaci Záchranka v předprázdninových dnech představili svým spolužákům. Nyní je tu nabídka mířící na tábory.

Táborový program, který jste připravili, určitě zahrnuje nácvik první pomoci. Spousta z vás chystá i nějakou maskovačku, zkrátka co nejreálnější situaci, která umožní celému oddílu tu nejlepší přípravu na nečekané situace.

Aplikace Záchranka nám poskytla výukovou verzi, kterou najdete tady: www.zachrankaapp.cz/vyuka. Díky ní si můžete vyzkoušet volání z aplikace na simulovaný dispečink zdravotnické záchranné služby, kdy operátora nebo operátorku bude představovat někdo z vedoucích či rádců.

Když už se rozhodnete aplikaci Záchranka do programu zapojit, nezapomeňte pořídit fotku a poslat ji na e-mail info@zachrankaapp.cz nebo ji postnout na Instagram s hashtagy #skaut #tabor #zachrankaapp.

  • Z fotografie musí být zřejmé, že se jedná o aplikaci Záchranka a o skauty (alespoň část zobrazených bude mít šátek nebo kroj).
  • Zveřejnit či zaslat do soutěže můžete libovolný počet fotografií. 
  • Na konci prázdnin bude týmem Záchranky jedna fotografie vybrána jako nejlepší a oddíl, v němž vznikla, získá od aplikace Záchranka ultrapřenosný a snadno ovladatelný kamerový dron DJI – Spark Alpine White, který pak může využít pro dokumentování svých dobrodružných aktivit.
  • Fotografie zaslané do soutěže budou použity na sociálních sítích Záchranky (Facebook, Instagram, Twitter) pouze k příležitosti této soutěže, tzn. po soutěži dále používány nebudou.
  • V případě, že si nepřejete nebo naopak přejete zveřejnění jména jednotky/autora fotografie, určitě to při přihlašování fotky e-mailem nahlašte. :)

Neváhejte o soutěži dát vědět do oddílů svých středisek! Případné dotazy k soutěži směřujte na kmajickova@zachrankaapp.cz.

Zábavné nácviky první pomoci, ideálně vylepšené o užití aplikace Záchranka a k tomu vydařený tábor!

Petr Vaněk – Permi | petr.vanek@skaut.cz 
zpravodaj pro komunikaci a projekyt služby společnosti

Nemáte zájem o zasílání informací mailem?